Egyéb kategória

Egy klasszikus újragondolva: a tökéletes túrógombóc titkai

A túrógombóc a magyar konyha kikerülhetetlen gyöngyszeme, és ha kellően könnyű és puha, akkor tényleg abbahagyhatatlan. Azonban sokan tartanak tőle, hogy esetlegesen túl kemény lesz vagy szétfő...  De a tökéletes állagot nem is olyan nehéz elérni, ha ismerjük a trükköket.

vous - 2018.02.21.
Egy klasszikus újragondolva: a tökéletes túrógombóc titkai

A jó túrógombóc titka a türelem. Egyáltalán nem bonyolult vagy hosszadalmas, viszont kell adni neki pihenési időt, méghozzá nem is keveset, hogy a benne lévő gríz kellően megszívhassa magát, így a búzadara könnyebben és gyorsabban is megfő benne, míg ha nem pihentetjük vagy túl sokat teszünk bele, akkor kemények lesznek a gombóckák.

A másik titok, hogy a tojásfehérjét habbá verve adjuk a túrós keverékhez, ettől kellően könnyű és rezgős lesz, és ha megfelelő hosszan pihentetjük, akkor könnyen formázható is lesz.

Ha igazán finomat szeretnénk, akkor a gombócokat ne sima vízben főzzük ki, hanem fűszerekkel előzetesen kicsit összeforralt vízben: egészen varázslatos pluszt ad hozzá, ha egy kis fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizzsal ízesített főzőlében főzzük! Nem lesz tolakodóan fűszeres, de kissé illatossá, különlegessé teszi a gombóckáinkat.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek