A túrógombóc a magyar konyha kikerülhetetlen gyöngyszeme, és ha kellően könnyű és puha, akkor tényleg abbahagyhatatlan. Azonban sokan tartanak tőle, hogy esetlegesen túl kemény lesz vagy szétfő... De a tökéletes állagot nem is olyan nehéz elérni, ha ismerjük a trükköket.
A jó túrógombóc titka a türelem. Egyáltalán nem bonyolult vagy hosszadalmas, viszont kell adni neki pihenési időt, méghozzá nem is keveset, hogy a benne lévő gríz kellően megszívhassa magát, így a búzadara könnyebben és gyorsabban is megfő benne, míg ha nem pihentetjük vagy túl sokat teszünk bele, akkor kemények lesznek a gombóckák.
A másik titok, hogy a tojásfehérjét habbá verve adjuk a túrós keverékhez, ettől kellően könnyű és rezgős lesz, és ha megfelelő hosszan pihentetjük, akkor könnyen formázható is lesz.
Ha igazán finomat szeretnénk, akkor a gombócokat ne sima vízben főzzük ki, hanem fűszerekkel előzetesen kicsit összeforralt vízben: egészen varázslatos pluszt ad hozzá, ha egy kis fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizzsal ízesített főzőlében főzzük! Nem lesz tolakodóan fűszeres, de kissé illatossá, különlegessé teszi a gombóckáinkat.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!