Egyéb kategória

Szuper tipp – így lesz 30 napon keresztül tiszta a lakásotok!

Amikor végre rávesszük magunkat a lakás kitakarítására, időnktől és energiánktól függően haladunk helyiségről helyiségre, és végezzük el a megszokott műveleteket. Általában a hétvégéket áldozzuk fel erre a feladatra, pedig nem mindig van kedvünk vagy akár időnk hozzá. Viszont naponta 20 percünk talán akadna az otthonunk kitakarítására, ezzel megspórolva és visszakapva a hétvége szabadságát. Akkor pedig miért ne tennénk így? Mutatunk néhány ötletet, hogy tudjuk megoldani: így tervezzük meg a napi 20 perc takarítást 30 napon keresztül – a mindig tiszta otthonért.

vous - 2018.02.05.
Szuper tipp – így lesz 30 napon keresztül tiszta a lakásotok!

Mielőtt belevágunk ebbe a 30 napos kihívásba, érdemes néhány dolgot fejben tartani

Mosogassunk el minden étkezés után, ne hagyjunk mosatlant a mosogatóban. A szemetet mindig dobjuk ki, a teli szemetest pedig ürítsük rendszeresen. Hogy ne felejtsük el, a teli szemeteszsákot készítsük a bejárati ajtóhoz, hogy amikor elmegyünk otthonról, csak fel kelljen kapni és le-/kivinni a kukába.

fürdőszoba zuhanyzó takarítás

Tippek a gyors, hatékony és környezetkímélő takarításhoz – és hogy ne szakadjon rátok minden a hétvégén!

A munka mellett nem marad időtök a lakás kitakarítására? Megőrültök, hogy a töméntelen mennyiségű tisztítószert nem tudjátok hol tárolni? Tönkreteszi a kezeteket a súrolószer, de gyűlöltök gumikesztyűben takarítani? Akkor most segítünk, hogy ne szakadjon rátok minden teendő a hétvégén, és milyen környezet- és kézkímélő szereket választhattok a takarításhoz.

A szennyest mindig dobjuk a szennyestartóba, ne hagyjuk szerteszét a lakában, a szobában.

Iktassunk be hétköznapra is egy mosónapot a hétvégi mellett, így garantáltan nem halmozódik fel annyi szennyes ruha, illetve a teregetés is könnyebb, kevesebb ruhát kell egyszerre kimosni.

1. nap: Portalanítsunk a nappaliban és a konyhában, majd seperjünk vagy porszívózzunk is fel.

2. nap: Töröljük le a fürdőszobai felületeket (vécé, zuhanyzó, padló, falak és tükrök).

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Ridikül oldalára!

Ajánlott cikkek