Egyéb kategória

Szuper tipp – így lesz 30 napon keresztül tiszta a lakásotok!

Amikor végre rávesszük magunkat a lakás kitakarítására, időnktől és energiánktól függően haladunk helyiségről helyiségre, és végezzük el a megszokott műveleteket. Általában a hétvégéket áldozzuk fel erre a feladatra, pedig nem mindig van kedvünk vagy akár időnk hozzá. Viszont naponta 20 percünk talán akadna az otthonunk kitakarítására, ezzel megspórolva és visszakapva a hétvége szabadságát. Akkor pedig miért ne tennénk így? Mutatunk néhány ötletet, hogy tudjuk megoldani: így tervezzük meg a napi 20 perc takarítást 30 napon keresztül – a mindig tiszta otthonért.

vous - 2018.02.05.
Szuper tipp – így lesz 30 napon keresztül tiszta a lakásotok!

Mielőtt belevágunk ebbe a 30 napos kihívásba, érdemes néhány dolgot fejben tartani

Mosogassunk el minden étkezés után, ne hagyjunk mosatlant a mosogatóban. A szemetet mindig dobjuk ki, a teli szemetest pedig ürítsük rendszeresen. Hogy ne felejtsük el, a teli szemeteszsákot készítsük a bejárati ajtóhoz, hogy amikor elmegyünk otthonról, csak fel kelljen kapni és le-/kivinni a kukába.

fürdőszoba zuhanyzó takarítás

Tippek a gyors, hatékony és környezetkímélő takarításhoz – és hogy ne szakadjon rátok minden a hétvégén!

A munka mellett nem marad időtök a lakás kitakarítására? Megőrültök, hogy a töméntelen mennyiségű tisztítószert nem tudjátok hol tárolni? Tönkreteszi a kezeteket a súrolószer, de gyűlöltök gumikesztyűben takarítani? Akkor most segítünk, hogy ne szakadjon rátok minden teendő a hétvégén, és milyen környezet- és kézkímélő szereket választhattok a takarításhoz.

A szennyest mindig dobjuk a szennyestartóba, ne hagyjuk szerteszét a lakában, a szobában.

Iktassunk be hétköznapra is egy mosónapot a hétvégi mellett, így garantáltan nem halmozódik fel annyi szennyes ruha, illetve a teregetés is könnyebb, kevesebb ruhát kell egyszerre kimosni.

1. nap: Portalanítsunk a nappaliban és a konyhában, majd seperjünk vagy porszívózzunk is fel.

2. nap: Töröljük le a fürdőszobai felületeket (vécé, zuhanyzó, padló, falak és tükrök).

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Ridikül oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.