Egyéb kategória

„Álszentek és nevetségek!…” – Brigitte Bardot a #metoo kampányról

Brigitte Bardot éles véleményt fogalmazott meg a #metoo kapmányról. A 83 éves francia színésznő képmutatónak nevezte a nőket, akik megvádoltak férfiakat szexuális visszaéléssel. Nem ő az egyetlen.

vous - 2018.01.18.
„Álszentek és nevetségek!…” – Brigitte Bardot a #metoo kampányról

Amikor Sharon Stone hatalmas nevetésben tört ki, mikor a szexuális zaklatásokról kérdezték, már említettem nektek, hogy nem szabad elfelejtni, hogy milyen éles fegyvert kaptak a nők a kezükbe a #metoo, illetve a #TIMESUP kampánnyal. Nagyon fontos, hogy a valós szexuális zaklatások ellen fellépjünk, de sajnos a kapmány olyan mértéket öltött, ami már szinte követhetetlen, és sok esetben szkeptikussá tesz embereket.

james franco

James Franco reagált a szexuális zaklatás vádjára: „Nem pontosak…”

„Mit keres egyáltalán a Golden Globe-on? Ne kérdezzétek, miért hagytam ott a filmipart!” – tette fel a kérdést Ally Sheedy exszínésznő, miután James Franco átvette Golden Globe-díját. Tweetjét azóta törölte, de ennek hatására James Francót szexuális zaklatással vádolta meg egy színésznő. A színész most reagált az őt ért vádakra.

Hogy egy nagyon egyszerű példát hozzak: ha egy férfi meginvitál egy nőt a hotelszobájába, de az őt visszautasítja – és ha itt megáll a történet –, az még nem szexuális zaklatás. (Legfejebb egy nagyon visszataszító udvarlási forma ajánlattevés.) A legszomorúbb ebben, hogy ezekkel a történetekkel éppen a valós problémákról terelődik el a figyelem.

Bridget Bardot legendás, francia színésznő a Paris Match magazinnak adott interjújában azokat a színésznőket, akik panaszkodnak a szexuális zaklatásról így jellemezte:

A túlnyomó többségük álszent és nevetséges!

Az '50-es évek szexszimbóluma, azt állítja, hogy soha nem volt szexuális zaklatás áldozata, és „bájosnak” találta, amikor a féfriak azt mondták neki, hogy gyönyörű, vagy hogy „szép kis feneke van”.

Objektum doboz

Az interjú előtt nem sokkal Catherine Deneuve színésznő 100 másik francia hírességgel együtt nyílt levelet írt a #metoo-ról, amelyben éles kritikát fogalmaztak meg a kampányról. Szerintük a flörtölés nem egyenlő az erőszakkal. 

Az erőszak bűncselekmény! A kitartó és ügyetlen flörtölés nem az!

Mint írják, kiállnak azon férfiak mellett, akiket meghurcolnak, mert „megérintettek egy térdet, megpróbáltak csókot lopni vagy egy munka vacsora alatt intim dolgokról beszéltek”.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!