Egyéb kategória

3 igazán jó dolog a januárban, amiért ezt a hónapot csak szeretni lehet

Januári depresszió. Januári sötétség. Januári farkasordító hideg. Azért a január nem csak arról szól, hogy mennyire borzalmas. Van 3 dolog, ami miatt csak szeretni lehet ezt a hónapot.

vous - 2021.12.31.
3 igazán jó dolog a januárban, amiért ezt a hónapot csak szeretni lehet

1. Újra egyre hosszabbak a nappalok

Éljen, éljen, éljen! Már igazából december 21-től, a téli napfordulótól kezdve egyre hosszabbak a nappalok, de januárban ezt már tényleg a saját szemünkkel látjuk is. Délután négykor ugyanis már megint nincs teljesen sötét. Máris egy pluszpont a januárnak!

Arról nem is beszélve, hogy ez annak az évnek az első hónapja, amikor tele leszünk hosszú hétvégékkel.

Forrás:
unsplash.com

2. Tiszta lappal indulunk

Még üres a naptárunk, tele vagyunk tervekkel, új ötletekkel. Az év indulásakor tényleg biztosak vagyunk benne, hogy ez az év a miénk lesz. És miért is ne lenne így? Már csak ezért is jó várni a januárt a borongós november és a sűrű december után.

Apropó, ha még nem készítettétek el a tavalyi év értékelését, és nem vázoltátok fel az új terveket, ezzel a módszerrel könnyű dolgotok lesz.

3. Teletolhatjuk magunkat a legfinomabb gyümölcsökkel

Narancs, mandarin, ananász, kivi. Ilyenkor képesek vagyunk tonnaszámra enni ezekből a vidám, színes és nagyon finom gyümölcsökből, amelyektől egyből jobb kedvünk lesz nekünk is. Később nem esnek olyan jól, mint januárban.

Ha nem szeretnétek távolról érkező gyümölcsöket enni, hanem inkább Magyarországon termett zöldségekkel vagy gyümölcsökkel turbóznátok fel az immunrendszereteket, válasszátok inkább a céklát vagy a karalábét.

Ajánlott cikkek