Egyéb kategória

A kevesebb néha több, de nem Szilveszterkor! Köszöntsétek az új évet hangsúlyos sminkben

A Szilveszter a leglazább ünnep: az év utolsó napja a bulizásról szól, és persze arról, hogy jól érezzük magunkat. Ez pedig a külsőnkön is meglátszik: ilyenkor a nők többsége bátrabban öltözik és bátrabban sminkel. Ha a ruhátok már megvan, de még nem tudjátok, milyen sminkkel dobhatnátok fel a megjelenéseteket, akkor segítünk!

vous - 2017.12.31.
A kevesebb néha több, de nem Szilveszterkor! Köszöntsétek az új évet hangsúlyos sminkben

Bár alapvetően mi is hisszük, hogy a kevesebb néha több, a Szilveszter azon ritka alkalmak egyike, amikor ez az állítás érvénytelenné válik.

Ami a sminkeket illeti, ilyenkor a metélfényű, csillámos, és neon színű dekorkozmetikumok is megengedettek! Éljetek a lehetőséggel, és lépjetek ki a komfortzónátokból sminkesünk, Fogl Noémi segítségével!

Fogl Noémi sminkes

Fogl Noémi

Noémi nem először készített nekem sminket, a segítségével készült korábbi cikkeinket itt találjátok:

Munkáit a Facebook-oldalán és az Instagramon is követhetitek.

Amire szükségetek lesz:

  • finom szemcsés csillám
  • szemhéjfény
  • zselés állagú szemhéjtus
  • szájceruza
  • száfény
  • sminkecsetek

Forrás:
Vous

A kiindulási alap

Noémi lealapozott, pirosítóval hangsúlyozta a járomcsontomat, szemöldökceruzával formára igazította a szemöldökömet, és egy visszafogott tusvonalat húzott a szempillám tövéhez.

Ha gondban lennétek az alapsmink elkészítésével, ebben a korábbi cikkünkben lépésről lépésre megtaláljátok minden fázisát.

Forrás:
Vous

Hangsúlyos szemek

 A Szilveszter Noémi szerint egy hangsúlyosabb tusvonalat kíván, ezért a zselés szemhéjtust a tusecset segítségével egy vastag, határozott ívben vitte fel. 

A vonalat a belső szemzugtól a külső felé haladva húzzátok, a "farkát" pedig kanyarintsátok a szemöldökötök vége felé. Ügyeljetek rá, hogy a festéket egyenletesen vigyétek fel, és egészen a szempillák tövéig színezzétek be vele a szemhéjatokat:

nagyon csúnya tud lenni, amikor a tusvonal és a szempillák töve közt marad egy kis szünet…

Forrás:
Vous

Ha megvan a tusvonal, vigyétek fel a mozgó szemhéjra a szemhéjfényt, ami tulajdonképpen egy szájfényhez hasonló textúrájú termék. Ez adja majd a ragacsos alapot a csillámporhoz a következő lépésnél, és mivel kifejezetten szemhéjra készült, nem lesz kellemetlen a viselése.

Forrás:
Vous

A szemhéjfénybe egy kis ecset segítsévél óvatosan ütögessétek bele a csillámokat.

Ehhez enyhén döntsétek hátra a fejeteket, hogy ne potyogjanak a glitterek a szem alá!

Ha mégis megtörénne a baj, vagy csak észrevennétek egy-egy kósza csillámot itt-ott, akkor egy darabka celluxszal könnyedén eltávolíthatjátok a vándorútra tért glittereket. 

Forrás:
Vous

Forrás:
Vous

Utolsó lépésként hangsúlyozzátok a pillákat fekete szempillaspirállal! Ezt akár több rétegben is felvihetitek, de ügyeljetek rá, hogy ne legyen csomós a végeredmény.

Az összeragadt pillákat egy kis kefe segítségével fésülhetitek ki. 

Bátrabbak akár műszempillát is feltehetnek.

Forrás:
Vous

Lila ajkak

Ha már a komfortzóna elhagyásáról van szó, akkor bátran válasszatok rúzst is! Noémi egy hangsúlyos lila színt álmodott meg a csillámporos szemekhez, így első lépésként egy, a szájfény színével megyegyező árnyalatú kontúrceruzával satírozta át az ajkaimat.

Forrás:
Vous

A tökéletes kontúr után felkente a szájfényt. Ehhez használhatjátok a szájfény saját applikátorát vagy egy rúzsecsetet: a lényeg, hogy ne vigyetek fel túl sokat belőle, különben csak maszatolódni fog az egész.

Forrás:
Vous

Az év többi napján talán azt javasolnánk, hogy vagy a szemet vagy az ajkakat hangsúlyozzátok, a kettőt egyszerre ne – de végre itt egy nap, amikor még ez is jól mutat. Éljetek a lehetőséggel!

Forrás:
Vous

Forrás:
Vous

Forrás:
Vous
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.