Egyéb kategória

Martha Stewart után szabadon – DIY pohárjelölő bojtokkal

Idén otthon ünneplitek a szilvesztert? Meghívtátok egy csomó barátotokat, de semmi kedvetek folyton utánuk mosogatni – ha nem találják a poharukat, amiből korábban ittak –, vagy csak feldobnátok valamivel a pezsgős ibrikeket? Olcsón szeretnétek mutatós asztaldekorációhoz jutni? Készítenétek valami egyedit és személyeset, amit a vendégeitek haza is vihetnek? Vagy így, vagy úgy, most mutatok egy kütyüt, amely megoldást nyújt minden problémára, és nem mellesleg szupercsinos és ünnepi.

vous - 2017.12.30.
Martha Stewart után szabadon – DIY pohárjelölő bojtokkal

A minap a netet böngésztem, hogy mivel dobhatnám fel a boros- és pezsgőspoharakat, és belebotlottam egy DIY-ba, amelyben Martha Stewart leírja, hogyan készíthetünk színes kis bojtocskákat. Egyből beléjük szerettem, hiszen egyszerű elkészíteni őket, elegánsak és színesek, szóval pont tökéletesek egy karcsú talpas pohár díszítésére, illetve tökéletes pohárjelölők is egyben.

Nézzétek csak!

Édesen fagyos szilveszteri pohárdekor – egy szempillantás alatt!

Édesen fagyos szilveszteri pohárdekor – egy szempillantás alatt!

Ha szilveszterre nem terveztek nagy bulit, csak kisebb összejövetelt otthon a barátaitokkal, és nem bajlódnátok túl sokat a dekorációval sem – de azért mégis megadnátok valamilyen formában a módját az ünnepi hangulatnak –, akkor az alábbi ötletet nektek találták ki. Pezsgő biztosan lesz, nem igaz? És pohár is! Ergo, érdemes ezt kidekorálnotok valamivel, amire nincs is tökéletesebb trükk, mint a cukorkás szélű pohár. Amitől édesen fagyos külsőt kap a ibrik.

Amire szükségetek lesz

 • kartonpapír
 • fonal/cérna – két színben
 • drót vagy cérna
 • olló

Forrás:
vous

Elkészítése

 1. Vágjatok ki egy körülbelül 5-6 cm széles négyzetet a kartonból – vagy akkorát, amilyen hosszúra szeretnétek a bojtot.
   
 2. Kezdjétek el rátekerni a fonalat a kartonra – minél többször tekeritek fel, annál tömöttebb lesz a bojt –, ha úgy érzitek, elég lesz, vágjátok el a fonalat.
   
 3. A köteg egyik végét kössétek el, illetve csomózzátok meg.
   
 4. A köteg másik végét pedig vágjátok el egy ollóval.
   
 5. Hajtsátok össze a bojtot, tekerjétek körbe egy cérnával a bojt „fejét”, majd ollóval tisztázzátok le a végeit.
   

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

További DIY anyagokért kattintsatok a linkre!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!