Egyéb kategória

„A csillagszóró fényében egymásra néztek, és arra gondoltok, hogy sehol máshol nem lennétek szívesebben”

Sok fordulópont van egy pár életében: az első randi, az első családi vacsora, közös nyaralás, és még sorolhatnánk... És igen, idetartozik az első közös karácsony is. De mégis miért olyan nagy dolog ez? 

vous - 2017.12.16.
„A csillagszóró fényében egymásra néztek, és arra gondoltok, hogy sehol máshol nem lennétek szívesebben”

Emlékeztek még arra az érzésre, amikor olyan, mintha az összes pillangó egyszerre vadulna meg a gyomrotokban? Valami félelemmel vegyes várakozással néztek a közelgő ünnepek elébe, mert tudjátok, hogy ez a mostani más lesz, mint a többi.

Különleges, megismételhetetlen. Az első karácsony, VELE.

Persze ott a bizonytalanság, hogy vajon örülni fog-e az ajándéknak, hogy jól fog-e elsülni minden. Mert tény, hogy annyi minden elromolhat… Másrészről azonban valami jóleső melegség járja át a szíveteket: mert lehet, hogy ez már nem az első szerelem az életetekben, ám a közösen eltöltött karácsony mégis újra és újra valami izgatott várakozással tölt el. Egy pillanatra ismét kisgyermekké változtok, és türelmetlenül számoljátok, hányat kell még aludni a várva várt estéig.

Forrás:
pexels.com

A közös készülődés, a karácsonyfa kiválasztása, mézeskalácssütés és hangolódásként egypár örök klasszikus karácsonyi film… Olyan, mintha lenne egy személyre szabott adventi kalendáriumotok, amiből nap mint nap újabb izgalmakat fedezhettek fel együtt, ketten.

Aztán eljön a szenteste, és a csillagszóró fényében egymásra néztek, és mindketten arra gondoltok, hogy sehol máshol nem lennétek szívesebben.

Csak együtt, ebben a pillanatban, mindörökre. Kicsit olyan, mintha így, felnőtt fejjel jönnénk rá arra, mit is jelent valójában a szeretet ünnepe. Együtt töltött minőségi idő, boldogság és közös jövő: ez mind-mind benne van ebben az egyetlen estében. Épp ezért nem véletlen, hogy olyan nagy a mosolyotok, hogy úgy érzitek, még a világot is át tudnátok ölelni. Mert akár tetszik, akár nem, az első együtt töltött karácsony meghatározó minden pár életében.

Apró emlékfoszlányként veletek marad minden évben, megédesítve az együtt töltött időt, megszilárdítva az amúgy is erős kapcsot kettőtök között. És pont ez az, amiért a karácsony annyira más, mint az év többi napja: valami olyan láthatatlan erő, aminek létezéséről nem is tudsz, egészen addig, ameddig meg nem tapasztalod.

Forrás:
unsplash.com

Szóval most, hogy közeleg a karácsony, ha ti is ebben a cipőben jártok, csak annyit mondok: teljesen oké, ha aggódtok, hogy fognak alakulni a dolgok, de ne akarjátok görcsösen tökéletessé tenni ezt a pár napot! Próbáljátok meg inkább élvezni, és ami a legfontosabb: ne felejtsétek el, hogy nem arról kell szólnia az egésznek, hogy minden a lehető legjobb forgatókönyv szerint alakuljon.

Mert ha együtt vagytok, és jól érzitek magatokat, ott, abban a pillanatban, akkor legyen akármilyen tökéletlen is, ti imádni fogjátok. És ez így van rendjén!

Hiszen mi más, ha nem ez lenne a szeretet ünnepének lényege?

szerelem párkapcsolat

„Három nap a mi időnkben borzasztó sok és borzasztó kevés” – az első közös hétvége margójára

Emlékeztek még az első közösen töltött hosszú hétvégétekre? Amikor még alig ismertétek egymást, és a világ minden idejét együtt akartátok tölteni? De szép is volt! #egyperces

Andi cikkének folytatását ITT találjátok.

Ajánlott cikkek