Egyéb kategória

Megfeledkeztetek a mikuláscsomagról? Nyugi, mutatok egy mentő ötletet…

Ha a mikuláscsomagokról esik szó – na nem azokról, amiket az autónk szélvédőjén találunk néhanapján –, egy picit mindannyian újra gyerekek leszünk. Jó érzés ilyen meglepetést kapni, de persze adni is! Ha azonban idén mégis sikerült megfeledkeznetek róla, mutatok egy szupergyorsan összedobható, utolsó pillanatos csomagot, túl a hagyományos csokis-mandarinos-mogyorós zacsin, mégis megőrizve azokat. Már ha szándékoztok a Mikulás helyett ajándékot osztogatni a szeretteiteknek...

vous - 2017.12.06.
Megfeledkeztetek a mikuláscsomagról? Nyugi, mutatok egy mentő ötletet…

Hogy mi kell hozzá?

Két dolog: egy tároló és a belevaló!

Na jó, ennél azért nyilván bonyolultabb a dolog, de nem túlzottan. Befőttesüvege például mindenkinek van otthon, ahogyan valamilyen selyem- vagy egyéb kötözőszalagja is, sőt, az üdítősüveg nyitója és egy kis édesség beszerzése sem túl bonyolult feladat. Na, jöhet a kivitelezés?

pálcika

Ennél egyszerűbb, finomabb és költséghatékonyabb csokis gasztroajándék nem létezik!

Ha egyszerű, költséghatékony, gyors, dekoratív és finom édességre vágytok, mutatunk egy remek nyalánkságot, amivel kedveskedhettek a beeső vendégeknek. De ha mikulás vagy karácsony alkalmából készítenétek valami szuper kis gasztroajándékot, arra is tökéletes lesz az alábbi csokival és cukorkákkal bevont sós vagy natúr pálcika.

Amire szükségetek lesz

 • befőttesüveg
 • szalag
 • üdítősdoboz-nyitó
 • olló
 • gomb
 • ragasztó
 • és minden, amit csak belerejtenétek: cukorka, csoki, egyéb apró meglepetések

Forrás:
Vous

Elkészítése

 1. Mérjétek le a szalaggal az üveg átmérőjét, vágjátok méretre, húzzátok rá a doboznyitót, majd ragasszátok rá az üvegre, ha szükséges.
   
 2. Az üveg felső részére, vagyis a Télapó öve fölé, ragasszatok pár gombot.
   
 3. Töltsétek fel az üveget, és kész is.
   

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Én mondtam, hogy nem lesz bonyolult!

További DIY-anyagokért kattintsatok a linkre!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.