Egyéb kategória

A tökéletes ajándék igenis létezik! Tippek, hogy ti is megtaláljátok

A karácsonyról sokaknak az ajándékok ugranak be először. Persze az már változó, hogy adni vagy kapni szeretünk-e jobban, én például az előbbiek táborát erősítem, ám az tény, hogy az ajándékvásárlás kikerülhetetlen ilyenkor. Na de mégis hogy válasszunk jól?

vous - 2017.12.02.
A tökéletes ajándék igenis létezik! Tippek, hogy ti is megtaláljátok

Személy szerint én imádok ajándékozni, ám mindig hatalmas stressz az, hogy olyat válasszak, ami biztosan tetszeni fog a másiknak. Általában hatszor átgondolom, alszom rá egypárat, vagy megkérek valakit, hogy erősítsen meg, tényleg megéri-e megvennem az adott dolgot. Ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy azért törekszem mindenáron a tökéletességre, mert én szeretnék a legjobb lenni valami képzeletbeli ajándékozós versenyen, 

csak szimplán imádom látni, hogy az ajándékozott fél boldog, mert eltaláltam az ízlését, és sikerült meglepnem valami nem elcsépelt, sőt különleges dologgal. 

Ha ti is így vagytok ezzel, és nem csak letudni akarjátok a kötelező ajándékozást, akkor íme egypár tipp, ami segíthet!

Forrás:
iStock

Milyen a jó ajándék?

Személyes: Mindenki tudja, hogy a személyre szabott ajándékoknak van valamilyen varázsuk, ám sokszor mégis inkább a jól bevált termékeknél maradunk. Én arra biztatlak benneteket, hogy merjetek kísérletezni, nyugodtan válasszatok valami személyre szabott dolgot!

Kézzel készített: Azt gondolom, a legjobb, ha kézzel készített apróság is helyet kap a csomagban, mert így a másik látni fogja, hogy szívből adjátok, és nem sajnáltátok az időt sem rá. És nem ez lenne az ajándék lényege? Süssetek például mézeskalácsot vagy készítsetek fotóalbumot, vagy bármit, amiben jók vagytok, és amit örömmel adtok.

Különleges/hasznos: Ha már a személyre szóló ajándékoknál tartunk, akkor megemlíteném azt is, hogy érdemes minél kreatívabbnak lenni, mert ha nem a megszokott ajándékokat választjátok, hanem valami egyedi ötletet valósítotok meg, akkor biztos, hogy nagyobb lesz a mosoly a szeretteitek arcán, amikor kinyitják azt a bizonyos csomagot! Plusz azért nem árt, ha olyan dolgot választotok, ami nem a polcon fog porosodni, hanem tényleg használni fogja – vagy legalább egyezik az ízlésével. 

Élmény: Ne csak konkrét, kézzelfogható tárgyakban gondolkozzatok, mert én azt vettem észre, hogy sokkal jobban megbecsülik azokat az ajándékokat, amik valamilyen élményt, közösen eltöltött időt „adnak”. Legyen ez egy utazás, vacsora vagy színház, a lényeg, hogy együtt vagytok. Ez pedig a szeretet ünnepén szerintem mindennél fontosabb!

Forrás:
Pexels

Amit tilos

Túl drága: Senki sem szereti kínosan érezni magát, amikor az ajándékot bontogatja. Szóval ha nem akartok kellemetlen perceket okozni a másiknak, akkor vagy beszéljetek meg egy értékhatárt, vagy ne egy limuzinnal lepjétek meg a szeretteiteket. Mert nyilván nem a pénz a lényeg, de azért egy bizonyos szint felett már számít az összeg.

Kínosan „vicces”/bántó: Könyörgöm, egyszer és mindenkorra felejtsük már el a mintás alsónadrágokat és az egyéb, igencsak kellemetlen ajándéktárgyakat! Szerintem még egyetlen ember sem volt a földön, aki örült volna a hasonló dolgoknak

Értelmetlen: Nyilván nem csak hasznos ajándékot lehet adni, de ha ajándékvásárlásra adjátok a fejeteket, akkor gondoljatok arra: ti örülnétek egy újabb karácsonyi dísznek vagy egy hatszázadik gyertyának? Hacsak nem valami különleges, vagy tudjátok, hogy a másik odavan érte, akkor szerintem hagyjátok annyiban a dolgot…

ikea-karacsony-kollekcio1

Elég a stresszből! Ne hagyjátok, hogy elszabaduljon a szokásos karácsonyi pokol!

„Minden évben várom az áldott ünnepeket. Végül mindig ugyanaz a vége: feszültség, bizonytalanság, majd eltelik egy pillanat alatt, s jön a végszó: sebaj, majd jövőre másképp csináljuk” – kezdi cikkét Barbara, aki másodjára küldte be írását a VOUS vendégszerzői posztjára. A következőkben Tóth Barbara sorait olvashatjátok.

Ajánlott cikkek