Egyéb kategória

Ezt eszi az Y generáció: a lényeg, hogy posztolható legyen

Rengeteg új irányzat jelent meg étkezéseinket és táplálkozási szokásainkat illetően, amelyek nagy részét az úgynevezett Y generációnak, vagyis az 1980 és 2000 között született fiataloknak köszönhetünk. Sokan élből elítélőek, és csak a negatívumokat látják meg, de ez azért nagyon egyoldalú és igazságtalan lenne. Nézzük meg kicsit közelebbről, merre is van az igazság.

vous - 2017.11.21.
Ezt eszi az Y generáció: a lényeg, hogy posztolható legyen

A fiatalok felelőtlenek és bohók, nem gondolkodnak előre, a pillanatnak élnek – ez nagyjából mindig így volt. A mostani fiatal felnőttekre ez is ugyanúgy érvényes, mint a szüleikre volt anno. A nagy különbség a sebesség és a nyilvánosság, illetve mindazok, amiket ezek kiváltanak.

A felgyorsult idő és a mindent meg kell osztani kényszere, vagyis a közösségi média nyomása, a net folyamatos jelenléte az életünkben aztán olyan impulzusokat gerjesztenek, aminek sok vonzata van – ezek pedig egészen ellentmondásosak és felfokozottak, szélsőségesek lehetnek.

Szélsőségesség és felfokozottság, talán ez a két legfontosabb kulcsszó.

Az egyik irány a minél cukrosabb, habosabb, szaftosabb és színesebb, a másik pedig a egészségesebb, fittebb, mentes, mentesebb, sőt mindenmentes. És ami a dolog külön bája, hogy mindegyik áhítozik a másikra – szuperegészséges street food, mindenmentes csokis-habos kényeztető desszert. Mindez leginkább azért, hogy posztolható legyen a közösségi oldalakon.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.