Egyéb kategória

Ki mondta, hogy a tél a szürkeségről szól? Így viselhetitek a virágmintát a hidegebb napokon is

A virágminta már nem csak jó időben kerülhet elő a szekrényből: ha eddig nem tettétek volna, idén télen arra bátorítanánk benneteket, hogy a hidegebb időben is bátran nyúljatok a virágos printek után! Néhány dologra persze nem árt odafigyelni, hogy a végeredmény a szezonnak megfelelő legyen – de szerencsére itt vagyunk, és eláruljuk, mi is ez a néhány dolog.

vous - 2017.11.19.
Ki mondta, hogy a tél a szürkeségről szól? Így viselhetitek a virágmintát a hidegebb napokon is

Emlékeztek az Az ördög Pradat visel virágmintás jelenetére? Miranda Priestly épp szerkesztőségi értekezletet tart a tavaszi lapszám miatt, amikor egy stylist bedobja az ötletet, hogy készítene egy anyagot a virágmintáról. Miranda erre életunt fejjel csak annyit válaszol:

Virágminta? Tavaszra? Eredeti…

Objektum doboz

Igen, a virágminta tavasszal és nyáron valóban teljesen basic, a hidegebb évszakokban viszont kifejezetten izgalmas, amikor valaki virágos ruhadarabok után mer nyúlni. Titeket is csak bátorítani tudunk erre, és el is áruljuk, hogyan lesz a jó időre jellemző mintából télen is hordható trend – nyugi, csak pár dologra kell odafigyelnetek, és máris utcaképesek lesztek!

Figyeljetek oda a textilek vastagságára

A hidegebb idő értelemszerűen melegebb öltözéket követel – így aki a virágmintának szeretne hódolni, felejtse el a nyári szezonra kínált lenge, szellős anyagokból készült darabokat! Ha nem akartok egész nap dideregni, felejtsétek el a siffon, len, kreppszövet és vékony poliészter darabokat! Válasszatok vastag szövésű pamutot (akár bordázott verzióban is), bársonyt, bőrt, velúrt, jacquard-szövetet vagy kötött holmikat. Idén csodaszép hímzések és applikációk díszítik a velúr- és bőrdarabokat; a jacquard-szövet pedig kabát, blézer, nadrág és ruha formájában is a legjobb barátotok lehet.

Ráadásul ezek a cuccok nemcsak melegen tartanak benneteket, hanem szupernőies megjelenést is biztosítanak.

Jó hír, hogy most már annak sem kell lemondania a virágmintáról, aki extrafázós: a szövetkabátokon túl már pufidzsekik is kaphatók virágmintás változatban.

Objektum doboz

Objektum doboz

 Rétegezzetek

Ha nem akartok új darabokat beszerezni – így az anyagminőséget sem válogathatjátok meg –, a már meglévő ruhatáratok tavaszi–nyári darabjait is felhasználhatjátok egy téli szetthez. Ebben az esetben a rétegzés lesz a kulcsszó, amivel hordhatóvá tehetitek az amúgy nem éppen tízfokos időjáráshoz tervezett ruhadarabokat.

Egy virágmintás oversize kimonó például nemcsak a fesztiválszezonra alkalmas szakadt farmersorttal és haspólóval: ha egy monokróm nadrág–garbó szett fölé veszitek fel, a tél sztárja is lehet. 

De nem csak egy kimonót lehet okosan felhasználni: egy virágmintás ingruha vagy hosszabb tunika például csőfarmerrel és kötött pulóverrel igazítható a szezonhoz – ebben az esetben pedig épp elég, ha csak felsejlik a minta a pulóver alól, illetve a nyakrésznél.

Objektum doboz

Objektum doboz

Válasszatok sötétebb színű darabokat

A virágminta nem csak az anyagtól és a ruhadarabtól függően lesz nyárias vagy épp őszies: figyeljetek a textilek színvilágára is!

Az, ami nyáron üdítően hat, télen furcsa lehet – a hidegebb időben viszont nagyon szépek lesznek azok a sötétebb, telt árnyalatok, amelyek a melegben fullasztóan hatnának.

Elő a feketével, a borvörössel, a padlizsánlilával és a mohazölddel: ezekkel nem lehet mellélőni!

Objektum doboz

Objektum doboz

 Ha bátortalanok vagytok, csak a kiegészítőkön jelenjen meg

Most, amikor csodaszép jacquard mokaszinek, hímzett velúrcsizmák és mintás táskák kaphatók, bátran kísérletezhettek! A leguncsibb szettet is feldobhatjátok, ha például a jól bevált fekete táskátokat egy virágmintás darabra cserélitek – vagy ha a klasszikus lábbelitek helyett bevállaltok egy hangsúlyosabb cipőt! De ékszerek, sálak, sapkák és felvarrók közül is választhattok – a dolognak tényleg csak a fantáziátok szab határt! 

Objektum doboz

Ezt kínálják az üzletek

Ha meghoztuk a kedveteket a virágba boruláshoz, a budapesti üzletek és a webshopok kínálatából is válogathattok!

Lelőhelyek: 1. Zara, 2. Asos, 3. Asos, 4. Mango, 5. H&M, 6. Mango, 7. Weekday.com, 8. Mango, 9. Mango, 10. Zara

Lelőhelyek: 1. Zara, 2. Asos, 3. Asos, 4. Mango, 5. H&M, 6. Mango, 7. Weekday.com, 8. Mango, 9. Mango, 10. Zara
Forrás:
Vous
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.