Egyéb kategória

5 dolog, amit ne csináljatok, ha koncertre mentek!

Nemrég meséltem az egyik barátnőmnek, hogy szerintem már több mint ezer koncerten voltam, aztán rájöttem, hogy ez valószínűleg túlzás, de nem lehetek tőle messze, mivel nagyjából 10 éve a kedvenc kikapcsolódásaim közt van a koncertre járás. Adok pár tanácsot, milyen hibákat ne kövessetek el, ha nem akarjátok kikészíteni a körülöttetek szórakozókat!

vous - 2017.11.19.
5 dolog, amit ne csináljatok, ha koncertre mentek!

NE tolakodj!

Ha az első sorokban akarsz bulizni, érkezz időben, ennyire egyszerű. Intézd el előtte a folyó ügyeidet, szerezd be az italodat, ha megvan a tuti hely, lehetőleg maradj is ott a koncert végéig. Borzasztóan zavaró, amikor folyamatosan lökdösnek jobbról-balról, hogy előre tülekedjenek. Ha pedig ülős koncert, nincs cikibb, mint felállítani az egész sort, hogy kimássz…

Objektum doboz

NE beszélgess/kiabálj, amikor nem kéne!

Persze, amikor mindenki énekel és táncol nem zavar, ha a barátoddal egymás fülébe kiabálva beszélgettek, de amikor a színpadon épp egy szál gitárral szól egy sírós szám, ne öld meg a hangulatot viccmeséléssel. Nem fognak nevetni a körülötted állók.

Objektum doboz

NE mássz fel senki nyakába!

Azt még valahogy elviseljük, ha egy magasabb ember áll előttünk, nem ő tehet róla, hogy ekkorára nőtt és a tarkóját kell néznem a koncert alatt, de hogy valaki direkt felmászik valaki nyakába, hogy jobban lásson, míg a mögötte állók a fenekét látják csak… Sőt, 5 perc után úgyis lemászik, mert kényelmetlen mindenkinek. Könyörgöm, ne már!

Objektum doboz

NE közvetítsd élőben az eseményeket!

Amióta Facebookon és Instán is lehet élőzni, észrevettem, hogy egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel a koncertek alatt. Képesek egy órán keresztül tartani a telefont, értékelhetetlen minőségű felvételt készítve. Vajon tudják, hogy az égvilágon senkit se érdekel? Oké, egy-két fotó vagy videó belefér, de ha már kifizetted a jegyet, legyél ott, élvezd, ne azt csekkold, hány lájkot kaptál a feltöltött kontentre.

Objektum doboz

NE cigizz a tömegben!

Elég álszent dolog lenne tőlem, ha elítélnék bárkit is azért, mert rágyújt, de a dohányosoknak is illene tudnia, ha szorosan körülötte mások is állnak, zavaró tud lenni, ha elkezd füstölni. Pár napja voltam az Arénában Gorillaz koncerten és sajnos volt, aki kihasználta, hogy a füstgépek miatt úgysem feltűnő, ha rágyújt… Zárt térben. Bravó!

Objektum doboz

Ti mivel egészítenétek ki a listát?

Címkék: #koncert #tömeg #zene
Ajánlott cikkek