Egyéb kategória

Italok, amelyekkel már mindannyian indítottuk a bulit – de minek?

A bulizást mindenki kezdi valahol, és általában ez a pont valahonnan nagyon mélyről indul, kábé a szupermarketek alsó polcairól. Aztán egyszer csak felnövünk, és ez az egész egy rossz emlék marad, amit mi most ebben a cikkben fel is idézünk.

vous - 2017.11.05.
Italok, amelyekkel már mindannyian indítottuk a bulit – de minek?

Emlékszem, gimi elsőben az volt a hét fénypontja, amikor péntek késő délután fogtuk magunkat és a Boráros téri kisboltban, ami azóta bezárt (valószínűleg ebben az is közrejátszott, hogy minden 12 évest kiszolgáltak piával) megvettük a dinnyés likőrt kábé 800 forintért, megittuk, aztán mentünk bulizni. Ezek a likőrök általában borzalmasak voltak, az ízük leginkább a cukrozott italpor és a körömlakklemosó összeöntésére hasonlított, minket különösebben mégsem zavart. 

Ez van, régen minden szart (már bocsánat) megittunk. Persze mostanában már csak félévente egyszer iszom, akkor is csak borkóstolókon – tudjátok, „felnőttként” már a minőség és nem a mennyiség számít. Mindenesetre megkérdeztem néhány ismerősömet, nekik milyen italokkal vannak a legrosszabb élményeik – gyomorforgató válaszokat kaptam. És legyünk őszinték: ugye hogy sokan magunkra ismerünk?

Objektum doboz

Vodkanarancs

Az ital, amit azért kevertünk, hogy ihatóbb legyen az olcsó vodka, de csak azt sikerült vele elérni, hogy hányásízű lett tőle a narancslé. Nem tudom, hogy ez még divat-e manapság, de őszintén remélem, hogy a mai fiatalok sosem tudják meg, milyen érzés meginni a gyerekkor felturbózott részét.

Vörösboros kóla

Más néven VBK, kötelezően alsópolcos borból és sajátmárkás kólából – a lakótelepi fiatalság íze!

Pezsgő energiaitallal

Az olcsó édes pezsgő már önmagában nem egy jó élmény, az energiaitallal viszont felkerül a pont az i-re. Igazán bátrak vodkát is raktak bele, másnap garantált volt a szívinfarktus-közeli állapot.

Objektum doboz

Unicum tejjel

A gólyatáborok egyik kedvenc szivatós italáról szinte mindenkinek van egy jó sztorija, nagyon csúnya befejezéssel.

Kevert

Pár éve elkezdte a reneszánszát élni a rakéta-sorozatból ismert kevert, a tutti-frutti ízű csoda. Bár az utóbbi időben leáldozóban van a csillaga, olyan mély nyomot hagyott a budapesti éjszakai életben, hogy még versek is születtek róla.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.