Egyéb kategória

2009 soha nem érhet véget – emlékezzünk meg végre a myVIP-ről

Az iWiW már évekkel ezelőtt feladta, a MySpace-en már csak Tom keresi hiába a barátait, a Facebookot csak az unalmas öregek használják, de van egy igazi állócsillag a magyar közösségi oldalak életében. Kapja meg végre a myVip azt a figyelmet, amit érdemel!

vous - 2017.11.04.
2009 soha nem érhet véget – emlékezzünk meg végre a myVIP-ről

myVIP egy magyar ismeretségi hálózat, ami 2006. április 8-án kezdte meg működését – ezt nem én mondom, hanem a Wikipédia. Amit én mondanék, az sokkal személyesebb, mint egy sima adat: sosem felejtem el, amikor megkaptam életem első myVIP meghívóját egy lánytól, akit amúgy csak MSN-ről ismertem.

Mennyire menő volt már, hogy nekem nem a szüleim vagy valamelyik idióta osztálytársam küldte?!

Kíváncsi vagyok, mi lehet most vele.

A többi pedig már jött magától. Amíg az iWiW-en csak a tanárok meg a felnőttek lógtak, mi délutánonként az MSN-myVIP-Hotdog szentháromságnak hódoltunk. Hihetetlen, mennyi feleslegesen eltöltött óra szárad ennek a gyászoldalnak a lelkén, én mégis a mai napig imádom az összes hibájával együtt – annak ellenére, hogy kábé öt éve nem léptem be az oldalra. Pedig megtehetném, mert bármennyire is hihetetlen, a myVIP a mai napig működik és napi 2500 aktív felhasználót számol. (Ők vajon kik?!)

Aztán megszűnt az MSN, a Facebook hatalmas térhódításba kezdett, mi pedig átpártolunk, magára hagyva ezzel myVIP Ágikát, aki valószínűleg a mai napig küldi nekünk a névnapi köszöntőket. 

Szóval nosztalgiából most összegyűjtöttem néhány dolgot, amit mindannyian csináltunk 2009-ben a myVIP-en – és amiket már biztos nem csinálnánk a Facebookon, mert FELNŐTTÜNK.

Feltöltöttük ugyanazt a képet kétszer és megdupláztuk vele a sarokban lévő myVIP logót

A myVIP-nek volt egy olyan idegesítő szokása, hogy nemcsak lerontotta a képminőséget, de alapból be is vízjelezte azt, szóval aki valamiért duplán töltötte fel, jól megszívta.

Csak amiatt letöltöttük az Internet Explorer 8-at, hogy privát módban tudjuk használni az oldalt

Amíg a Facebook felhasználói már 2009 óta nyaggatják a fejlesztőket, hogy végre meg lehessen nézni, ki stalkolja a profilunkat, addig a myVIP kérés nélkül bevezette azt. Ennek egyetlen kijátszható módja volt: telepíteni kellett az IE legfrissebb verzióját, mert az inkognitó mód csak úgy működött. 

Gyűjtöttük a kommenteket és megtekintésszámot a képeinken

„Hahó, lécci írj már valamit a képem alá vipen, köszyyy!” – úristen, vajon hány MSN-üzenet kezdődött így?! Engem egyszer egy osztálytársam megkért rá, hogy kommenteljem oda valami partifotójához, hogy „kerülget az izomrángás/ öcséméknél disznóvágás”. 

Idióta beceneveket találtunk ki magunknak, ahogy igazából nem is hívott minket senki

Az MSN-ről átmentett, agyoncsicsázott becenevek a myVIP nélkülözhetetlen részei voltak. Akit nem hívtak minimum Tündérkirálynőnek vagy Bébikehh-nek az adatlapja alapján a barátai, az nem is létezett.

Csak azért megnéztük valakinek a profilját, hogy aztán ő is visszanézzen és elmondhassuk, milyen sokan jártak az oldalunkon

Az exeket meg új barátnőket ciki volt nyíltan csekkolni, ismeretleneket viszont gátlástalanul nézgettünk – annak a reményében, hogy ők is visszanéznek és majd elmondhatjuk, milyen sokan jártak a profilunkon az elmúlt egy hétben.

facebook-lajk-like-kozossegi-media-oldal

MSN, iWiW, TeveClub – nektek melyik hiányzik a legjobban?

Nem volt ám mindig Facebook, bármennyire is úgy tűnik, hogy Ádám és Éva óta van. A kék közösségi oldal előtt még voltak más oldalak, melyeken ugyanúgy fent voltunk, böngésztünk és nézelődtünk. Ugye dereng azért némi emlékfoszlány ezekről is?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.