Egyéb kategória

A szükséges rossz? Trendek és vélemények a téli sapkáról

Bár a sapkaszezon közeledtét még leginkább csak a kirakatokat és magazinokat nézegetve érezzük, ideje szétnézni, mire számíthatunk idén. Szárnyalás témájú napunkon kezdődhet a sapkamustra – azoknak, akik egyenesen imádják a fejfedőket és azoknak, akik (még) nem hiszik, hogy egy sapka jól is kinézhet.

vous - 2017.10.28.
A szükséges rossz? Trendek és vélemények a téli sapkáról

A bad hair day megmentője 

Ahogy nyáron naptejjel védjük a bőrünket az időjárás kellemetlenségeitől, addig télen sem szabad elfeledkezni a mínuszokról, hóról és szélről. Ilyenkor jön képbe a kesztyű után a második legkevésbé kedvelt kiegészítő, a sapka, amit nem érdemes kiiktatnunk a ruhatárunkból, ha nem szeretnénk, hogy

Személyes barátságom a sapkákkal nem indult könnyedén, jelenleg is leginkább csak egy fazont viselek el magamon, de azt már szeretettel teszem. Azt vallom, hogy nem csak egészségügyi szempontból tud jól jönni egy sapka: a teljes szettet feldobja, emellett az igazi bad hair day megmentője. Ráadásul nem is feltétlen kell rossz frizura ahhoz, hogy egy borongós, párás téli napon az ember egész nap sapkában akarjon maradni – olyan ez, mint amikor minden porcikánk pizsamáért kiállt, ráadásul egész napra! Ismerős, ugye?

A szerkesztőséget megosztotta a nagy sapkakérdés: a VOUS-lányok között akad, aki igazi sapkarajongó, fotós-képszerkesztőnk, Kukta Dóri nem tagadja, egyszerűen imádja a sapkákat:

„Én imádom a sapkákat, sőt, a kalapokat is! Az egyik ok a sok közül, hogy nagyon fázós vagyok, ezért van, hogy egy hűvösebb őszi vagy tavaszi napon is viselem őket. Emellett nagyon sokan mondták, hogy jól állnak.

Könnyen ki tudom vele egészíteni az outfitjeimet!

Hírszerkesztőnk, Emcsi az ellentábort erősíti:

„Decemberben született Emőke vagyok, nem igazán szoktam fázni télen sem. Nem hordok se sapkát, se sálat, se kesztyűt, ellenben a télikabátjaim extramelegek. A sapka elrontja a hajam és hülyén érzem magam benne – mindegy, milyen fazonról beszélünk. Értem, hogy első- vagy másodsorban egészségügyi szempontból fontos, de én utálom.” 

Szenior szerzőnk és szerkesztőnk, Viola időről időre megpróbálkozik vele:

„Én nagyon fázós vagyok, de valahányszor sapkát húzok, igénytelennek érzem magam, mert full hülyén áll, a hajammal meg nem tudok mit kezdeni alatta.” 

Főszerkesztőnk, Eszter hol szereti, hol kerüli a sapkákat:

„Nem szeretem, ha fázik a fejem, ezért muszáj sapkát hordanom, többször, mint szeretném.

Egyébként hangulattól és hajhossztól függ, hogy épp szeretem-e a sapkákat.”

DIY-királynőnk, Mojzi Dórihoz hasonlóan szuper kiegészítőként tekint rájuk és egy egyszerű szabály alapján választ: 

„Minden sapkát szeretek, amitől nem lesz vízfejű az ember.”

Objektum doboz

Az idei tél kedvencei 

1. Barett

Visszatérő kedvenc a barett, más néven svájci sapka, ami igazi romantikus darab, így aki a klasszikus, nőies öltözködést részesíti előnyben, érdemes idén beszereznie egyet. Bevállalósabbak műbőr, bőr vagy latexből készült darabot választanak. 

Objektum doboz

2. Kötött 

A legnagyobb sikernek idén – ahogy minden évben – a kötött sapkák örvendenek. Egy egyszerre kényelmes, meleg és könnyen kombinálható kiegészítőről van szó, amit bátran felvehetünk egy nőies ruhához, csakúgy, mint egy sportosabb szetthez. 

Objektum doboz

3. Baseball 

Nem hittük volna, hogy a '90-es évek után még egyszer viszontlátjuk, de jó pár éve annak, hogy a baseballsapka újra divat – nem csak tavasszal. Idén már kifejezetten téliesített verziókkal is találkozhatunk, amik anyaguknak és színüknek köszönhetően abszolút passzolnak a szezonhoz és az időjáráshoz.

Objektum doboz

4. Kalap

Bár már csökken a kalapok népszerűsége, azért jó néhány különleges darabbal készültek idén a tervezők, nekik köszönhetően pedig a fast fashion üzletek is. Továbbra is a minél nagyobb, annál jobb elvén a széles karimájú fazonok az igaziak – legalábbis ezek közül válogathatunk leginkább. 

Objektum doboz

5. Newsboy

A 2017-es őszi–téli szezon slágerdarabja – a barett után – az úgy nevezett newsboy sapka, ami félúton van a sapka és a kalap között. A különböző tervezők és üzletek kampányfotóin, bloggerek fotóin hetek óta nézegethetjük már a legújabb kedvencet, ami bár elsőre maszkulin darabnak tűnhet, könnyen párosíthatjuk nőies szettekkel. 

Objektum doboz

Szerezzétek be a szezon legjobbjait!

Lelőhelyek: 1. Mango, 2. Mango, 3. Stradivarius, 4. Stradivarius, 5. H&M, 6. Bershka, 7. Zara, 8. Stradivarius, 9. Stradivarius, 10. Zara

Lelőhelyek: 1. Mango, 2. Mango, 3. Stradivarius, 4. Stradivarius, 5. H&M, 6. Bershka, 7. Zara, 8. Stradivarius, 9. Stradivarius, 10. Zara
Forrás:
Vous
Címkék: #divat #sapka #trend
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.