A repülő krémes egy isteni finom, de elég macerás süti, amolyan békebeli, nagytepsis fajta, amiből nem lehet és nem is érdemes keveset készíteni. Túlságosan pepecselős, hogy kis adagban süssük, és hát annyira finom, hogy a sok is garantáltan elfogy hamar.
Az eredeti, nagymamaféle repülő krémes szalalkális lapokkal készül, ám ennek a szúrós szagát sülés közben sokan nem szeretik, nem is véletlenül. A mi gyors és egyszerűbb változatunkba kész leveles tészta került, extrán ropogósan, ami cukorral meghintve és súly alatt sül, így kicsit karamellizálódik, nem emelkedik meg és jó roppanós, morzsálós lapok lesznek belőle. A könnyű, légies krém is kicsit más, mint a klasszikus receptnél a főzött, vajjal kikevert csokis töltelék:
jóval egyszerűbb és gyorsabb, nem kell főzni, csak némi nutellát kis mascarponével és tejszínnel kihabosítani, és már lehet is összeállítani a mutatós, könnyű sütikéket.
Csak annyit mondhatunk: olyan finom és könnyű, hogy szinte magától beröppen az embernek szájába.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!