Egyéb kategória

Repülő krémes – egyszerűbb, gyorsabb és nutellás

A repülő krémes egy isteni finom, de elég macerás süti, amolyan békebeli, nagytepsis fajta, amiből nem lehet és nem is érdemes keveset készíteni. Túlságosan pepecselős, hogy kis adagban süssük, és hát annyira finom, hogy a sok is garantáltan elfogy hamar. 

vous - 2017.10.28.
Repülő krémes – egyszerűbb, gyorsabb és nutellás

Az eredeti, nagymamaféle repülő krémes szalalkális lapokkal készül, ám ennek a szúrós szagát sülés közben sokan nem szeretik, nem is véletlenül. A mi gyors és egyszerűbb változatunkba kész leveles tészta került, extrán ropogósan, ami cukorral meghintve és súly alatt sül, így kicsit karamellizálódik, nem emelkedik meg és jó roppanós, morzsálós lapok lesznek belőle. A könnyű, légies krém is kicsit más, mint a klasszikus receptnél a főzött, vajjal kikevert csokis töltelék:

jóval egyszerűbb és gyorsabb, nem kell főzni, csak némi nutellát kis mascarponével és tejszínnel kihabosítani, és már lehet is összeállítani a mutatós, könnyű sütikéket.

Csak annyit mondhatunk: olyan finom és könnyű, hogy szinte magától beröppen az embernek szájába.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.