Egyéb kategória

Márványfarmer, márványtapéta, márványkörmök – és itt az újabb őrület: a márványtök

Idén is – mint minden évben – lecsaptam a piacon egy csinos aprócska tökre, és ahogyan minden évben, idén is másfajta technikával dekoráltam ki. Túl vagyok többfajta tökfaragáson, a virágos tökcsodán, idén pedig kipróbáltam egy újabb izgalmas technikát: a márványozást!

vous - 2017.10.21.
Márványfarmer, márványtapéta, márványkörmök – és itt az újabb őrület: a márványtök

Ez a módszer évek óta töretlenül hódít a neten, épp csak azok a tárgyak változnak időközönként, amit kidekorálnak vele. Takács Nóritól láthattatok már így bögre-, sőt húsvétitojás-festést is, akkor miért is ne működne ugyanez egy sütőtökkel?

tök tökfaragás

Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb „tökfaragás” nem létezik!

Ha idén ti is szívesen nekiállnátok egy jó kis tökfaragásnak, mutatok egy nagyon dekoratív, egyszerű és kissé újragondolt változatot. Ha nem a tipikus halloweeni mécseses verziót készítenétek el, hanem ennél valamivel izgalmasabb, újszerűbb és elegánsabb megoldásra vágytok, ezt csináljátok utánam!

Amire szükségetek lesz

 • körömlakk – több színben
 • tök
 • egy nagy tál
 • langyos víz
 • hurkapálca

Elkészítése

 1. Ha fehér tököt szeretnétek, két lehetőségetek van. Megpróbáltok ilyet szerezni a piacon vagy lefestitek.
   
 2. Töltsetek langyos vizet egy akkora tálba, amibe belefér a tök, majd csepegtessetek körömlakkot a vízbe, és kicsit keverjétek el egy hurkapálcával a víz felszínén, hogy a lehető legtöbb helyen befoghassa majd a festék, és hogy izgalmasabb legyen a minta. A víz ne legyen hideg, különben lesüllyednek az aljára a körömlakkcseppek.
   
 3. A száránál fogva mártsátok bele a tököt a vízbe, és forgassátok meg egy kicsit.
   
 4. Vegyétek ki a vízből, és hagyjátok száradni nagyjából 20 percig – nyilván az a része legyen felfelé, ahol festékes. Ha megszáradt, és szeretnétek, hogy a teteje is mintás legyen, ismételjétek meg a lépéseket.

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous

  Forrás:
  Vous
Ajánlott cikkek