Egyéb kategória

EQ-sexy mozgalom: a tudás mellett fontos az empátia elsajátítása is

Több közismert ember, köztük Till Attila, Bombera Krisztina, Náray Tamás és Szily Nóra vett részt az első EQ Napon, melyet Kósa Erika, hazánk egyik legelismertebb üzletasszonya hívott életre. Az eseményen kiderült, hogy a hírességek miért tartják fontosnak az érzelmi intelligenciát az élet bármely területén. 

vous - 2017.10.19.
EQ-sexy mozgalom: a tudás mellett fontos az empátia elsajátítása is

Közel 400 vendég részvételével tartották meg pénteken a Dürer-kertben a Kósa Erika Akadémia szervezésében az első EQ Napot, amelyhez csatlakozott a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, és amelyen az érdeklődő közönségen kívül számos híres és elismert ember is tiszteletét tette és kerekasztal-beszélgetésekben mondták el, hogy szerintük miért is fontos az érzelmi intelligencia az élet minden területén. 

arc lány szőke virágkoszorú fonat

Eléggé érettek vagytok érzelmileg? Most kiderül!

Egyszer megkérdezte tőlem valaki, hogy én sokat megéltem-e már. Zavarba ejtett a kérdés, mert egyszerre mondtam volna igent is meg nemet is. Akkor elgondolkodtam azon, vajon mitől lesz valaki érzelmileg érett, empatikus ember?

Az esemény moderátora, Holló Márta kommunikációs tanácsadó, coach izgalmas kérdésekkel készült a rendezvényre, ahol sok érdekes dolgot megtudtunk például többek között arról, hogy Tilla szerint miért fontos a tudás mellett az empátia. 

Szerintem nagyon fontos, hogy beszéljünk arról, éppen milyen érzelmi életet élünk, hogy az érzelmeink hogyan befolyásolják a mindennapjainkat

– mondta Tilla. Hogy nemcsak az számít, amit az ember megtanul, hogy nem az a legfontosabb, hogy milyen viselkedésmintákat követünk, hanem az, hogy mi van belül – és belül sokkal, de sokkal több érzelem van, mint tudás. Sőt, a jó érzelem, az sokkal több, mint a jó tudás” – mondta a televíziós műsorvezető, filmrendező.

Forrás:
Facebook/ EQ SEXY

Bombera Krisztina riporter, elismert televíziós újságíró szerint ahhoz, hogy korlátok nélkül tudjunk élni, fel kell hagyni az ítélkezéssel önmagunkkal és másokkal szemben. A riporter több évig élt New Yorkban a családjával, ahol megtapasztalta a tengerentúli emberek nyitottságát.

Ott mindenki úgy fogadja el a másikat, ahogy van. Úgy vagy jó, aki vagy, ahogy vagy!

– mesélte az újságíró, aki szerint a szabad élet egyik legfontosabb eleme az ítélkezésmentes élet, a mások felé közvetített empátia.

Szily Nóra – pszichológus, coach, újságíró – évtizedeken át több száz mélyinterjút készített a televízióban és írott felületeken egyaránt. Ezekkel az írásaival, riportjaival óriási sikereket ért el, hiszen érződik bennünk a kérdező együttérzése, valódi érdeklődése a válaszadók felé.

Az érdeklődés érdekessé tesz, sőt népszerűvé! 

– vallja Nóra. „A lakóhelyemhez közeli közértben észrevettem, hogy az eladó hölgy igencsak szomorú, fátyolos a tekintete. Megkérdeztem tőle, hogy mi történt. A válaszára figyeltem és nem rögtön egy saját történettel reagáltam, mint ahogy általában tenni szoktuk.

Forrás:
Facebook/ EQ SEXY

Majd ismét egy rá vonatkozó kérdést tettem fel. Ha igazán a másikra fókuszálunk és nem önmagunkra, az bizalmat ébreszt és épít. Apró kommunikációs trükk, de a beszélgetés mindkét résztvevőjében jó érzést kelt, egymásra hangol” – osztotta meg történetét a pszichológus.

Az egyik legérdekesebb beszélgetést Náray Tamással, a nemzetközileg elismert divattervezővel folytatta Holló Márta. A művész szerint nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretne boldogulni az életben, aki ne vágyna sikerre.

Sokan célnak tekintik a sikert, közben az egy következmény

– mondta Tamás. Mégpedig a hosszú, fáradságos munka következménye. Nem csak tudásra van szükségünk és nem csak olyan dolgokra van szükségünk, amit előttünk már mások megcsináltak vagy megmutattak. Szükségünk van az érzelmeinkre. Nagyon fontos, hogy bele tudjuk képzelni magunkat valaki másnak a helyzetébe.

Forrás:
Facebook/ EQ SEXY

Nagyon fontos, hogy ne ítélkezzünk, hanem megpróbáljuk megérteni, hogy bizonyos dolgokat egy másik ember miért csinál, vagy miért éppen úgy csinálja, ahogy – tárta fel gondolatait és a sikerének egyik titkát a világhírű divattervező. 

Az EQ Nap csak a kezdete a Kósa Erika által indított mozgalomnak, hiszen a cél az, hogy legyen tízezer támogató, és az érzelmi intelligencia világnapjává nyilvánítsák október 13-at. Ezt az ügyet a ITT tudjátok támogatni!

nő

3 tipp, hogy felturbózzátok az érzelmi intelligenciátokat

Amikor az intelligenciáról van szó, az emberek általában az intelligenciahányadosra, vagyis az IQ-ra gondolnak. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagynotok az ugyanolyan fontos érzelmi intelligenciát, vagyis az EQ-t sem.

Ajánlott cikkek