Egyéb kategória

Móka: 3 társasjáték ovisoknak és szüleiknek egyaránt

Társasozni jó dolog, nekünk gyerekkorunkban sok társasjátékunk volt, így már nagyon vártam, Bálinttal mikor lehet leülni játszani. Hároméves kortól készülnek a legkisebbeknek szóló játékok, így már Bálint tavaly és tavalyelőtt is kapott társasjátékokat, de sok idő volt, mire rátaláltunk néhány igazán jóra.

vous - 2017.10.08.
Móka: 3 társasjáték ovisoknak és szüleiknek egyaránt

Milyen a jó társasjáték? Olyan, melyet élmény játszani a szülőnek is, de annyira nem bonyolult, hogy megakadályozza a gyerekeket az önfeledt szórakozásban. Mutatok három társasjátékot, amikkel mi rendszeresen és örömmel játszunk. Hogy miért?

A folytatásban kiderül, és remélem, ti is kedvet kaptok a közös játékhoz!

Kuflinyomozók

A Pagonynál megjelent Kufli sorozat a film után társasjátékkal bővült (mivel mi rajongói vagyunk a könyveknek is, nem volt kérdés, hogy meglesz a társas is). A játék során a Kufliknak egy-egy eltűnt tárgy után kell nyomozniuk úgy, hogy tanúkat hallgatnak ki, akik egy-egy tulajdonságát fedik fel a tettesnek.

jatszva-tanul-a-csalad-egy-tarsas-amivel-tenyleg-gyerekjatek-a-matematika

Játszva tanul a család! – Egy társas, amivel tényleg gyerekjáték a matematika

Utáltátok a matekot, és a gyermekeitek ebben teljesen rátok ütöttek? Társasozzátok bele a matektudást a gyerek fejébe egy egyedülálló, hazai feljlesztésű társasjátékkal! 

Minden rejtélyhez egy-egy mini mese is tartozik, így tényleg izgalmas a nyomozás. Nekem tetszik, hogy nincs dobókocka, és a játék egyfajta memóriajáték is, hiszen meg kell jegyezni, melyik rétlakó éppen hol bújik meg a táblán. A 20 perces játékidő tökéletes, ennyi ideig pont Bálint is képes koncentrálni és játszani.

A cikk folytatásáért kattintsatok át a blogomra!

Forrás:
Séllei Lilla
Ajánlott cikkek