Egyéb kategória

Móka: 3 társasjáték ovisoknak és szüleiknek egyaránt

Társasozni jó dolog, nekünk gyerekkorunkban sok társasjátékunk volt, így már nagyon vártam, Bálinttal mikor lehet leülni játszani. Hároméves kortól készülnek a legkisebbeknek szóló játékok, így már Bálint tavaly és tavalyelőtt is kapott társasjátékokat, de sok idő volt, mire rátaláltunk néhány igazán jóra.

vous - 2017.10.08.
Móka: 3 társasjáték ovisoknak és szüleiknek egyaránt

Milyen a jó társasjáték? Olyan, melyet élmény játszani a szülőnek is, de annyira nem bonyolult, hogy megakadályozza a gyerekeket az önfeledt szórakozásban. Mutatok három társasjátékot, amikkel mi rendszeresen és örömmel játszunk. Hogy miért?

A folytatásban kiderül, és remélem, ti is kedvet kaptok a közös játékhoz!

Kuflinyomozók

A Pagonynál megjelent Kufli sorozat a film után társasjátékkal bővült (mivel mi rajongói vagyunk a könyveknek is, nem volt kérdés, hogy meglesz a társas is). A játék során a Kufliknak egy-egy eltűnt tárgy után kell nyomozniuk úgy, hogy tanúkat hallgatnak ki, akik egy-egy tulajdonságát fedik fel a tettesnek.

jatszva-tanul-a-csalad-egy-tarsas-amivel-tenyleg-gyerekjatek-a-matematika

Játszva tanul a család! – Egy társas, amivel tényleg gyerekjáték a matematika

Utáltátok a matekot, és a gyermekeitek ebben teljesen rátok ütöttek? Társasozzátok bele a matektudást a gyerek fejébe egy egyedülálló, hazai feljlesztésű társasjátékkal! 

Minden rejtélyhez egy-egy mini mese is tartozik, így tényleg izgalmas a nyomozás. Nekem tetszik, hogy nincs dobókocka, és a játék egyfajta memóriajáték is, hiszen meg kell jegyezni, melyik rétlakó éppen hol bújik meg a táblán. A 20 perces játékidő tökéletes, ennyi ideig pont Bálint is képes koncentrálni és játszani.

A cikk folytatásáért kattintsatok át a blogomra!

Forrás:
Séllei Lilla
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.