Egyéb kategória

Októberben sem fogtok unatkozni – a legjobb programok hűvösebb időre

Ahogy egyre hidegebbé és rövidebbé válnak a napok, úgy kuckózik be mindenki a négy fal közé, hogy aztán egészen tavaszig ki se mozduljon onnan. Én azonban pont arra biztatlak benneteket, hogy hagyjátok el a kényelmes és meleg szobátokat, hiszen rengeteg izgalmas program vár rátok októberben, amiken garantáltan nem fogtok untatkozni.

vous - 2017.10.07.
Októberben sem fogtok unatkozni – a legjobb programok hűvösebb időre

Ki mondta, hogy az ősz unalmas, és nincsenek izgi programok? Attól még, hogy kicsit hidegebbre fordul az idő, ez nem azt jelenti, hogy mostantól be kell zárkóznotok, sőt épp ellenkezőleg!

Szerintem ez az időszak a legjobb arra, hogy kihasználjátok a szabadban töltött perceket.

Társaságban mindig jobb

Mindegy, hogy munkatársakról vagy gyerekkori barátokról van szó, mindenképp jót tesz a kedveteknek, ha társaságban töltötök egy kis időt! Menjetek át egymáshoz főzőcskézni, tartsatok egy csajos bulit vagy beszélgetős pizsipartit, a lényeg, hogy végre csak egymásra figyeljetek és persze jól szórakozzatok közben. Oké, hogy nyáron mindenki elfoglalt volt, de most már nincs több kifogás, itt az ideje időt szakítanotok a szeretteitekre!

buli konyha

A kocsmázós csapatépítők ideje lejárt

Ha bekerültök egy közösségbe, legyen az iskolai csoport vagy munkahely sok kollégával, előbb-utóbb eljön az ideje, hogy a megszokott kereteken kívül is szervezzetek közös programot, úgynevezett csapatépítőt. Ilyenkor jobban megismerhetitek egymást, és közös élményeket szerezhettek. Ha kicsit kreatívabbra vágytok, mint egy péntek esti buli, adunk pár tippet, hol építsétek a csapatot.

A művészetek szerelmeseinek

Idén ismét megrendezésre kerül a Design Hét a fővárosban október 6. és 15. között, rengeteg izgalmas rendezvénnyel, workshopokkal, kiállításokkal és előadásokkal. Ez egy olyan esemény, ahol mindenki kedvére szemezgethet a lehetőségek közül, hiszen lesz itt divat, építészet, média és egy kis gasztronómia is. A szórakozás mellett pedig a szakmai programok, kerekasztal-beszélgetések, dizájntúrák és műhelylátogatások is szeretettel várják a látogatókat ez alatt a tíz nap alatt. A jó hír, hogy nemcsak a fővárosban lesz erre lehetőségetek, számtalan vidéki város is otthont ad az izgalmas programoknak.

Forrás:
designhet.hu

Varázslatos éjszaka

Sokan ellenzik a halloweent, hiszen azt mondják, nincs sok létjogosultsága nálunk, de én nem értek egyet ezzel. Miért is tenném?

Igenis jó móka vicces vagy épp ijesztő jelmezekbe bújni és bulizni egy hatalmasat!

Persze azért nem kell mindenben követnetek az angolszász országokat, de ha másra nem is, arra mindenképp jó alkalom október legutolsó napja, hogy együtt legyetek a barátaitokkal, kicsit kiengedjétek a gőzt és bulizzatok egyet. Arról nem is beszélve, hogy végre megsüthetitek a legfinomabb őszi süteményeket, és újra gyereknek érezhetitek magatokat a tökfaragás közben…

Forrás:
pexels.com

Egy csipet kultúra

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a kiállításokat. A hónap kedvence nálam a World Press Photo kiállítás, egészen október végéig megnézhetitek a Néprajzi Múzeumban. Az év legjobb sajtófotóit csokorba szedő tárlat az aktuális problémákról, a nemzetközi eseményekről szól, ráadásul egy csomó szuper képet megcsodálhattok.

Arról már írtunk korábban, hogy manapság már nagyon nagy luxus megengedni magunknak, hogy ne legyünk képben, és ez nemcsak a politikára vonatkozik, hanem minden olyan kérdésre, ami esetleg a ti életeteket is érintheti.

Ez pedig egy nagyon jó alkalom erre!

Forrás:
worldpressphoto.org

A természet lágy ölén…

Minden évszakban arra biztatunk benneteket, hogy töltsetek egy kis időt a természetben, ám különösen az őszre igaz ez. Hiszen kevés szebb dolog van az ezerféle színben pompázó faleveleknél, amikben egy hosszabb séta vagy kirándulás alkalmával kedvetekre gyönyörködhettek, feltéve persze, ha épp nem esik az eső

Én például ilyenkor imádok leveleket vagy gesztenyét gyűjteni, kézen fogva sétálgatni a hűvös őszi időben. Ha nem rajongtok annyira a túrákért, akkor is van megoldás: menjetek el egy állatkertbe vagy kalandparkba, így szinte észrevétlenül elrepülnek a szabad levegőn töltött percek.

erdő

Kihagyhatatlan magyarországi erdők, ahol még idén ősszel érdemes kirándulnotok

Ha egyszer könyvet írok, valószínűleg nem a mérsékelt égövi erdőket vagy az almát választom témának, pedig mindkettőt rajongással szeretem. Ráadásul mindkettőnek ősszel van igazán szezonja.

Eszter cikkét ITT olvashatjátok.

Nektek mi a kedvenc őszi programotok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!