Egyéb kategória

Egyedül lakni nem mindig leányálom: ezekre a dolgokra senki nem készít fel benneteket

Akik még nem laktak egyedül, gyakran irigykedve gondolnak azokra, akik már megtapasztalták ezt a fajta önállóságot. Azt mondják, hogy milyen jó, hogy teljesen a magatok urai lehettek, ám azt gyakran elfelejtik, hogy nem csak jó oldalai vannak az egyedüllétnek.

vous - 2017.10.01.
Egyedül lakni nem mindig leányálom: ezekre a dolgokra senki nem készít fel benneteket

Nekem is volt már egy rövidebb időszak, amikor egyedül laktam, és azt kell, hogy mondjam, nem lett a kedvenc életformám. Persze, egy csomó szempontból szuper és kényelmes, nem mondom, hogy elejétől a végéig gyűlöltem az egészet, hiszen ha más nem is, tapasztalatszerzésnek mindenképp jó volt. És hogy mit tanultam az egyedüllétből?

Ha ti is laktatok már egyedül, akkor biztos, hogy  a következő helyzetekben magatokra ismertek, ha pedig nem, hát érdemes elolvasni ezt a cikket!

1. Ezermester kerestetik!

Mielőtt elköltöztem otthonról, nyugodtan éldegéltem a kis világomban, amiben a kiégett villanykörte csak úgy magától kicserélődött és az új bútorok is pikk-pakk összeszerelődtek. Persze, ez nem valami házi manónak volt köszönhető, hanem apukám kézügyességének. Igen ám, de ha egyedül lakik az ember, szép lassan meg kell tanulnia legalább az alap barkácsolási dolgokat, hogy ne teljes sötétségben és káoszban élje a mindennapjait. Az első alkalom, amikor szerelni próbáltam, hát, mondjuk úgy, hogy nem sült el túl jól, de sebaj, én ennek ellenére kitartóan próbálkozom…

Objektum doboz

2. Kajadilemmák

Nincs rosszabb annál, mint amikor megéheztek az éjszaka közepén és egyszerűen nincs otthon semmi ehető. Persze a boltok már amúgy is zárva, szóval marad a korgó gyomor és az óra gyakori nézegetése reggelig. Ez pedig elég gyakran előfordult velem eleinte – na, nem lustaságból, egyszerűen csak kiment a fejemből, hogy vásárolni is kéne. Előtte ugyanis ez mindig egy közös program volt a lakótársakkal, akinek épp ideje volt, leszaladt a legközelebbi szupermarketbe.

De ha egyedül laktok, kénytelenek lesztek előre gondolkodni, hiszen egy húzós nap után nem biztos, hogy segít, ha még a hűtő is üres.

Objektum doboz

3. Ha eljön a gonosz…

Számomra a lehető legnagyobb tragédia abban, ha TELJESEN egyedül vagyok egy lakásban, hogy nincs, aki felvegye a harcot a nemkívánatos bogarakkal és rovarokkal. Mert bárki bármit mond, kevés félelmetesebb dolog van annál, mint mikor csak magatokra számíthattok, hogy levadásszátok azt a nagy, csúnya pókot, ami úgy döntött, hogy a szobátokban ver tanyát magának. És akkor még nem beszéltem arról, hogy mi van akkor, ha hirtelen eltűnik… Brr, én inkább maradok a menekülésnél, vagy áthívom egy vállalkozó szellemű barátomat, ha nagyon nagy a baj!

Objektum doboz

4. Néma csend

Ismerős az érzés, amikor nagyon szeretnétek beszélgetni, de egyszerűen nincs kivel? Vagy csak unatkoztok és a csajok épp nem érnek rá. Ilyenkor tuti, hogy eszetekbe jut, hogy milyen jó lenne egy lakótárs. Aki hazavár egy fárasztó nap végén, akinek kipanaszolhatjátok magatokat századszorra is. Mert hiába van egy csomó barátotok, ha üres a lakás, ha napokig nem szóltok senkihez – a bepötyögött Messenger üzeneteken  és a telefonhívásokon kívül persze –, azért idő, ameddig ehhez hozzászokik az ember. 

Objektum doboz

5. Kényelem mindenek felett?

Ha egyedül lakik az ember, akkor néha hajlamos elkényelmesedni. Hiszen nem kell másokhoz igazodni, nem baj, ha nincs rögtön felporszívózva az első porszem a földről. Ismerős? Csak az a baj, hogy sajnos ilyenkor sem tűnik el magátol a piszok, előbb-utóbb muszáj lesz kitakarítanotok. Amit egyedül SOKKAL rosszabb, mintha felosztanátok a feladatokat, hát még ha egy hónapnyi koszról van szó… De nézzétek a jó oldalát, legalább letudjátok az aznapi kardiót

Objektum doboz

Szerintem semmiképp sem árt, ha rövid ideig megtapasztaljátok, hogy milyen teljesen önállónak és függetlennek lenni, ezt pedig legkönnyebben úgy érhetitek el, ha egy ideig egyedül laktok. Én „kötelezővé tenném”, főleg, mielőtt valaki úgy dönt, hogy összebútorozik a szerelmével... Mert attól függetlenül, hogy eleinte nem egyszerű, higgyétek el, ha belerázódtok, akár meg is szerethetitek a helyzetet.

Nektek mi a tapasztalatotok?

Nagytesónak lenni totál szívás – Egyszervolt küzdelmeink a családban

Kirepülés a családi fészekből – Ez vár rátok, ha elköltöztök otthonról

Mindenki máshogy éli meg a felnőtté válást, az önállósodást, aminek legelső lépése az elköltözés a szülői házból. Főleg most, az egyetem kezdetekor aktuális téma ez, hiszen sokan most vágnak neki az új életnek, ám bármilyen élethelyzetben előfordulhat, hogy eljön az idő, amikor bizony ki kell repülni a biztonságot adó családi fészekből az ismeretlen és félelmetes nagybetűs ÉLET-be. Na, de mégis hogyan éljük meg mindezt?

Ajánlott cikkek