Egyéb kategória

Ajándék az ősztől – ezekből az alapanyagokból főzzetek októberben

Vége a meleg, napfényes, hosszú napoknak, előkerülnek a meleg pulóverek, kabátok, sőt az esernyők is, a napok egyre rövidebbek lesznek, így érkezik meg az október. Ahogy szürkül és hűl az idő, úgy telik meg a piac csupa színnel, olyan zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyek magukba szívták az egész nyár melegét. Nézzünk körbe, milyen ajándékokat tartogat nekünk az őszi szezon!

vous - 2017.09.30.
Ajándék az ősztől – ezekből az alapanyagokból főzzetek októberben

Ha szomorkás is az ősz, nézzük az előnyeit, és ne engedjünk a komorságnak: ilyenkor már jólesik bekuckózni, valami melengetőt és színeset főzni, élvezni, ahogy a sütő melegen duruzsol, és a fűszerek illata betölti a lakást.

A szezon csupa izgalmas és egészséges zöldséget és gyümölcsöt kínál, és bár van közöttük több olyan, ami egész évben kapható, most a legfinomabb.

Érdemes termelői piacra menni, és ott kutakodni, mert szerencsére egyre többen próbálnak ki különlegesebb fajtákat – vagy térnek vissza régi fajtákhoz –, sőt olyan különlegességekbe is belefuthatunk, mint az erdei gomba.

Erdei gombák

Ha a nyár a nagy szárazság miatt nem is kedvezett az erdei gombáknak, az esős őszben még csomó gombaféle megterem. Találhatunk vargánya- és tinórúféléket, őzláb- és galambgombát, többféle csiperkét, sőt isteni rókagombát is a kínálatban. Ezek a gombák mondjuk nem olcsók, de nagyon ízesek, így akár termesztett csiperkével is kombinálhatjuk, hogy kiadósabb legyen.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek