Egyéb kategória

Nem csak bulizásból áll az élet – 4 kihagyhatatlan program szeptemberre

Ősszel sokan kétségbeesnek, hogy véget ért a nyári szabadság és a sok közös program a barátokkal. Pedig ennek egyáltalán nem kell így lennie, hiszen ez az időszak is rengeteg lehetőséget és kihagyhatatlan élményt kínál, csak oda kell figyelni rájuk!

vous - 2017.09.02.
Nem csak bulizásból áll az élet – 4 kihagyhatatlan program szeptemberre

Persze, jólesik néha egy hatalmasat bulizni, de én mostanában azt tapasztalom magamon, hogy a suli–munka párosítás mellett egyre kevesebbszer fér bele a hajnalig tartó partizás. És valahogy az igényem is megnőtt arra, hogy néha tartalmasabb, érdekesebb programokat szervezzek a barátaimmal, akár egy-egy kulturális esemény vagy valamilyen szokatlan élmény keretében.

Most összegyűjtöttem egy pár olyan programot, amelyekkel ti is garantáltan emlékezetessé tehetitek az ősz első hónapját.

A VOUS kedvence

Érdekel benneteket az autózás és a járművek világa? Akkor 2017. szeptember 23-án érdemes elnéznetek a Volkswagen-találkozóra a Hungaroringen, ugyanis rengeteg oldtimer és tuning Volkswagen lepi majd el a mogyoródi versenypályát, mellettük pedig számos különleges autó is látható lesz a nap során. Mindezek mellett DJ szórakoztatja a résztvevőket, finom ételek és sörök, színes programok  és rengeteg érdekes autó garantálja a jó hangulatot. Az autók szerelmeseinek kihagyhatatlan program! Az eseményre ide kattintva regisztrálhattok, további hasznos infókat IDE kattintva találtok.

Mi ott leszünk, az biztos!

Forrás:
Facebook.com

Egy csepp történelem

Szerencsére kiállításokban is bővelkedik a szeptember, most összegyűjtöttem a két kedvencemet.

  • A Titanic-kiállításra mindenképp érdemes elmennetek, ha érdekel benneteket a múlt századi hangulat, és szeretnétek egy kicsit többet megtudni a luxushajó első és egyetlen útjáról. Több száz műtárgy, korabeli ruhák, ékszerek és az utasok megmaradt személyes tárgyai varázsolják élethűvé az eseményeket. Ráadásul magyar részleg is vár benneteket! A kiállításról már írtunk nektek egy pár érdekességet, bővebb infókat pedig ITT találhattok.
  • Ha azonban inkább a kortárs, modern művészetek vonzanak, akkor is van egy szuper ötletünk, a Hősök neje címet viselő kiállítás egészen szeptember végéig várja az érdeklődőket. A tárlat a női történelmi alakok jelentőségét igyekszik felfedni, egészen pontosan a a Hősök terén álló hősök feleségein keresztül. Mindenképp érdemes megnézni!

Forrás:
Facebook.com

A mozi varázsa

Ha inkább egy üldögélős programot kerestek, akkor egy mozizós este tökéletes választás lehet. Ám ne rögtön a legközelebb eső plázába siessetek, inkább érdemes egy filmfesztiválra vagy szabadtéri vetítésre ellátogatnotok. A fővárosban is sok hasonló esemény közül szemezgethettek, de gyakran rendeznek tematikus filmheteket szerte az országban. Nekem például miskolciként a kedvencem a Jameson Cinefest, ahol jó pár művészfilmet és külföldi sikerfilmet megnézhetek még a hazai bemutatók előtt.

Ha a kertmozit választjátok, akkor sem fogtok csalódni, elvégre nem mindennapi élmény a csillagok alatt, összebújva nézni a legjobb filmeket! A Budapest Rooftop Cinema például mindent megad ahhoz, hogy igazán különleges legyen az estétek. Extra tipp: érdemes gyakran csekkolnotok a műsort, nehogy lemaradjatok egy kedvencetekről, ugyanis általában csak az adott hét programjait találhatjátok meg az oldalon.

Budapest Rooftop Cinema

Budapest Rooftop Cinema
Forrás:
Facebook.com

Ínyenceknek kötelező

A gasztronómia szerelmesei is találhatnak izgalmas programokat szeptemberben, vegyük csak például a Budavári palotában megrendezésre kerülő Budapest Borfesztivált. Idén 26. alkalommal kóstolhatjátok meg a rengeteg hazai és külföldi borkülönlegességet szeptember 7–10. között, miközben kedvetekre csodálhatjátok a panorámát Európa legszebb borfesztiválján. Ugye, hogy megéri elmenni?

Budavári Borfesztivál

Budavári Borfesztivál
Forrás:
Facebook.com

Na, kedvet kaptatok valamelyikhez?

lány autó cipő nyár

A bulizáson és iszogatáson túl – Éjszakai programajánló

Ti is imádjátok a balzsamos őszi éjszakában múlatni az időt? És ilyenkor hova szoktatok menni? Sétálni, vacsorázni, iszogatni vagy szabadtéri koncertekre? Nem unjátok még? Szerintem a legtöbben úgy hiszitek, hogy nincs más alternatíva. Pedig dehogynem! Mutatunk néhány üdítő programot, ami változatosságot hozhat számotokra a még hátra maradt mesés éjszakákban.

Ajánlott cikkek