Egyéb kategória

Mert egy falatnyi luxust megérdemlünk: színes, nemes csokitallér házilag

A csokoládé valamikor a gazdagok kiváltsága volt, és csak a nemesség és a királyok kóstolhatták, ma már tucattermékké vált. Csakhogy az igazán finom csokoládék ma is úri huncutságnak minősülnek: a kézműves vagy igazán minőségi csokik ugyancsak drágák.

vous - 2017.08.26.
Mert egy falatnyi luxust megérdemlünk: színes, nemes csokitallér házilag

Az igazán komoly csokifanatikusok képesek vagyonokat áldozni a nemesebb csokoládékért, amelyek nem is feltétlenül felelnek meg az átlagos ízlésnek. Az egyik ilyen például a modicai csokoládé, ami egyáltalán nem krémes, nem olvadós, sőt még csak nem is édes, viszont csak nyers kakaóbabot és nádcukrot tartalmaz, kézzel törik és keverik, és mivel nem hevítik, ezért a cukor nem is tud felolvadni, ropog a fog alatt.

Ki gondolná, hogy ezért az ősi azték módszerrel készülő csokiért messzi földről zarándokolnak a szicíliai kisváros manufaktúráiba a csokibolondok?

Mi ennyire ínyencek most nem leszünk, de mégis csak kézműves csokit fogunk készíteni, mégpedig házilag. A csokoládé körül nagy legendák terjednek és kavarognak, de jó alapanyaggal és néhány szabály betartásával biztos sikerre és nagyon mutatós desszertfalatkákra számíthatunk. 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.