Egyéb kategória

Nem mindegy: hajhullás vagy hajvesztés? Okok és megoldások, ha sokkot kaptok a hajmosásnál

Nagyon bosszantó jelenség, amikor így nyár végén azt veszitek észre, hogy egyre több hajszál marad a fésűben, és egy egyszerű hajszárítás után söpörhetitek össze a fürdőszobapadlóra hullott hajszálakat. Nyugi, általában komolyabb probléma nem áll a háttérben, és egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhető a nyár végi, őszi hajhullás vagy hajvesztés.

vous - 2017.08.21.
Nem mindegy: hajhullás vagy hajvesztés? Okok és megoldások, ha sokkot kaptok a hajmosásnál

A nyár végi, őszi hajhullás sokkal természetesebb folyamat, mint elsőre gondolnátok. Bizonyára sokatok megijed az ilyenkor a fésűn és a padlón maradó hajmennyiségtől, azonban a legtöbb esetben nem kell parázni. 

Hajhullás vagy hajvesztés?

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik eset áll fent! Hajhullás esetén a hajszálakat tövestől veszítjük el, míg a hajvesztésnél csupán a nyáron kiszáradt szálak töredeznek le.

nyar-vegi-beauty-detox-igy-hozhatjatok-rendbe-mindazt-amit-megviselt-a-tul-sok-napozas-molnar-viola-anna

Nyár végi beautydetox: így hozhatjátok rendbe mindazt, amit megviselt a túl sok napozás

Télen alig várja az ember, hogy előbújjon a nap, aztán amikor beüt a nyár, túlságosan élvezi is a helyzetet: strandolás, napozás, kirándulás, napozás, sétálás, napozás, kerti parti, napozás, napozás, napozás, napozás. Hiába hangsúlyozzák minduntalan, hogy a nap kifejezetten káros is lehet: ezt általában nem szívleli meg senki. A hosszú távú komoly következmények mellett azonnali, enyhébb káros hatásai is vannak a túlzásba vitt, felelőtlen napozásnak: leégett bőr, száraz haj, töredezett körmök. Ha ti is túltoltátok a nyarat, ideje rendbehozni magatokat!

A legtöbb esetben pusztán hajvesztés történik, főleg így nyár végén, ősz elején. Ez ellen könnyedén tehettek már az első napsugarak beköszöntével. Hogy ezt elkerüljétek, szedjetek jó minőségű szépségvitaminokat. A jó minőségű szépségvitamintól nem hízunk, és nincs semmilyen káros hatása a szervezetünkre, pusztán gyorsabb szőr-, haj- és körömnövekedést tapasztalhattok tőle. 

Használjatok balzsamot, és igyekezzetek a káros hatásoknak (nap, hajvasalás, hajfestés, egyéb formázás) nem kitenni a hajatokat. 

Hajhullás

A hajhullást okozhatja stressz, hormonális problémák, vérszegénység vagy egy intenzív fogyókúrás program. Fontos, hogy megfelelően táplálkozzatok: B-vitamin, vas és cink! Ha bírjátok, akár élesztőt is fogyaszthattok.

Mindenképpen kíméljétek a hajatokat, és a hajfestés ne pár hetente történjen, hanem várjatok minimum 6 hetet, míg újra nekiestek. Hajmosásnál masszírozzátok a fejbőrötöket, így serkenthetitek a vérkeringést, friss oxigént juttathattok a hajhagymákba. 

Ha pedig már semmi sem segít, akkor se essetek pánik, keressétek fel a háziorvosotok, és kérjetek egy teljes körű laborvizsgálatot, abból kiderülhet, hogy mi okozza a hajhullást!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.