Egyéb kategória

Ez zseniális: ez a bloggerpáros végigjárta a Trónok harca forgatási helyszíneit

Minden Trónok harca-rajongó szívesen felkerekedne és meglátogatná a sorozat összes forgatási helyszínét – ezt persze több okból is csak kevesen tudják megtenni. Azonban két finn blogger hátrahagyott mindent és megtette ezt. Wow!

vous - 2017.08.16.
Ez zseniális: ez a bloggerpáros végigjárta a Trónok harca forgatási helyszíneit

Tiia Ohman és Satu Walden bloggerek – a finnországi Fangirl Quest alapítói –  évek óta dokumentálják látogatásukat különböző filmek forgatási helyszínén szerte a világon. A finn duó számos mozifilm és televíziós show helyszínének felfedezésével és bemutatásával foglalkozik, ezúttal pedig eljutottak a Trónok harca két forgatási helyszínére is.

arya stark

Minden, amit tudni lehet a rejtélyes levélről, amit Arya talált Kisujj szobájában

Vigyázat, ha nem láttátok a Trónok harca új részét, akkor ne olvassatok tovább, mert spoilert tartalmaznak az alábbi sorok. Ugye titeket is furdal a kíváncsiság, hogy milyen levelet talált meg Arya?

A hetedik évad tiszteletére Ohman és Walden kiadott egy átfogó Game of Thrones Filming Locations Guide-ot – ezen az oldalon megtaláltok minden infót a sorozat forgatási helyszíneiről és még sok más érdekességet is. A térképek és leírások mellett „okos” képeket is készítettek, ez azt jelenti, hogy megkeresik pontosan azt a helyszínt, ahol a GoT-jelenetet forgatták és a két képet egymásba illesztik, hogy az egy egészet adjon ki. 

 Minden reggel korán indultunk, és a naplementéig kerestük a helyeket… néha ez nagyon sok időbe telt. Ez egy életre szóló utazás!

– írják weboldalukon. A páros egyelőre Észak-Írországban és Izlandon járt még csak, de a bakancslistájukon van Spanyolország, Horvátország, Málta és Marokkó is – hiszen ezek is forgatási helyszínek.

Ballintoy, Észak-Írország

Forrás:
Fangirl Quest

Tollymore Forest Park, Észak-Írország

Forrás:
Fangirl Quest

Þingvellir Nemzeti Park, Izland

Forrás:
Fangirl Quest

Inch Abbey, Észak-Írország 

Forrás:
Fangirl Quest

The Dark Hedges, Észak-Írország

Forrás:
Fangirl Quest

A többi képet is megnézhetitek ide kattintva!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.