A különféle mentes sütifélék nagy része kompromisszumos: vagy nem olyan szépek, vagy nem olyan finomak, mint klasszikus társaik, vagy nehezen beszerezhető alapanyagok kellenek hozzá. Ez a csokitorta viszont kivétel: olyan álomfinom és egyszerű, hogy lehetetlenség nem beleszeretni elsőre.
A csokis sütiknél nem könnyű nélkülözni a vajat, a tojást és a cukrot, hogy a lisztről és a tejszínről már ne is beszéljünk, csakhogy ezek a gluténmentes, vegán vagy laktózmentes étrendbe semmiképpen nem illenek bele. Vannak viszont olyan csodás alapanyagok, amelyeket eredetileg nem desszertekhez használunk, mégis meglepően segítséget nyújtanak a mentes sütikben: ilyen a cékla is, ami ennek a fantasztikus csokitortának az alapját képezi.
Senki ne ijedjen meg: a cékla nem érződik, nem látszik a süteményben, csak összetartja, lédús és édes húsa textúrát ad neki, puhává és illatossá teszi, és teljesen el is tűnik sütés közben.
A végeredmény pedig egy nagyon csokis, szaftos, önmagában is tökéletes sütemény. Szerencsére nem kellenek hozzá nehezen beszerezhető és drága alapanyagok, és a tészta összeállítása is nagyon egyszerű.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!