Egyéb kategória

Hódoljatok be egy évek óta hódító trendnek – készítsetek egyedi faleveles pólót

A divatban és a lakberendezésben évek óta, megállás nélkül hódítanak a növény motívumok, legyen szó pálmalevélről, trópusi virágról vagy egyszerű mezei vadvirágokról. Ezek a minták persze engem sem hagynak hidegen, a leveles dolgokért pedig egyenesen élek-halok. Tudjátok, mi az, ami még szuper ezekben? Hogy nagyjából tíz perc alatt otthon is el lehet készíteni egy egyszerűbb mintával ellátott darabot. Mutatom!

vous - 2017.08.03.
Hódoljatok be egy évek óta hódító trendnek – készítsetek egyedi faleveles pólót

Egy pólóra, textilfestékre és levelekre lesz szükségetek, na meg persze egy minimális kézügyességre. Használjátok a kedvenc leveleiteket, virágaitokat, mintáitokat és kísérletezzetek. Vasalhatjátok őket pólóra, szoknyára, konyharuhákra, vászonszatyrokra, de ezzel a technikával készíthettek akár posztereket, tapétát is – nyilván az ezekhez a felületekhez megfelelő típusú festékkel.

Fessetek textilt jéggel

Fessetek textilt jéggel – a végeredmény titeket is meg fog lepni!

Addig-addig kutakodtam, mígnem találtam egy szuper textilfestési technikát – kapaszkodjatok meg – jéggel! Na jó, természetesen nem ez az, ami megszínezi az anyagot, de ez segít, hogy elképesztő mintákat hozhassunk létre bármilyen kelmén. Ha ti is kipróbálnátok – amit melegen hidegen ajánlok –, a következőket kell tennetek!

Na de lássuk, az én pólóm hogyan is készült!

Amire szükségetek lesz:

 • póló
 • textilfesték (több színben)
 • levelek

Eszközök:

 • vasaló
 • vasalópapír vagy sütőpapír
 • ecset
 • tálka

Forrás:
vous

Elkészítése

 1. Az anyag két rétege közé tegyetek egy papírt, mielőtt festeni kezdenétek, hogy nehogy átüssön majd a festék. Válasszátok ki a leveleket, amiket majd használni szeretnétek, és rendezgessétek el a pólón.

  Forrás:
  vous
 2. Ha tetszik a kompozíció, fogjátok meg a legalsó levelet – persze csak ha fedik egymást –, és óvatosan kenjétek le a festékkel úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Amennyiben szeretnétek, hogy direkt foltos legyen a végeredmény, akkor természetesen nem kell teljesen lefestenetek. Egy motívumon belül használhattok akár több színt is, így sokkal izgalmasabb, szebb és plasztikusabb lesz az összhatás.

  Forrás:
  vous

  Forrás:
  vous

  Forrás:
  vous

  Forrás:
  vous

  Forrás:
  vous

   

  Forrás:
  vous

  Forrás:
  vous

   

 3. A festékesdobozon található használati útmutatót figyelembe véve tartsátok be a száradási időt.
   
 4. Tegyetek egy vasaló- vagy sütőpapírt a pólóra, majd óvatosan vasaljátok át a felületet, ezzel fixálva a mintát. Ügyeljetek rá, hogy inkább csak rajta tartsátok a vasalót a mintán – gőz nélkül kb. 15 másodpercig –, minthogy mozgassátok rajta.

  Forrás:
  vous

  Forrás:
  vous

  A textifestékes dobozokon általában szerepel, hogy hány fokon mosható majd az így elkészült textil, és miként. Mindenképp tartsátok be a szabályt, ha szeretnétek, hogy hosszú életű legyen az egyedi pólótok!

Ajánlott cikkek