Intim

Rózsaszín, szív alakú, szivacsos – Ismerd meg a soft tampont!

A rózsaszín, szív alakú, madzag nélküli tampon azt ígéri, a menstruáció alatt is úszhatunk, sportolhatunk vagy szexelhetünk.
vous - 2023.08.31.
Rózsaszín, szív alakú, szivacsos – Ismerd meg a soft tampont!

A soft tampon egy speciális, puha és könnyen kezelhető menstruációs tampon, nem vattából, hanem apró, ergonomikus szivacsokból készül. Ellentétben a hagyományos tamponokkal, a soft tamponoknak nincs húzózsinórja, így teljesen észrevehetetlenek, felhelyezésük könnyű, eltávolításuk némi gyakorlatot igényel.

A gyártók azt ígérik, hogy ezek a tamponok 3–5 órán át is biztonságosak. Puha anyaguknak és madzag nélküli kialakításuknak köszönhetően teljesen észrevehetetlenek – nemcsak számotokra, hanem a partneretek számára is. Sokan a menstruáció időszaka alatti együttlétek során használják, mert nagyon kényelmes, diszkrét, nem feltűnő.

Forrás: Canva

Észrevétlen akkor is, ha sportolni, úszni vagy szaunázni szeretnétek azokon a bizonyos napokon.

A soft tampon előnyei közé tartozik, hogy nem válnak ki belőle elemi szálak, és nem szívják fel a természetes hüvelyváladékot sem, csak egyszerűen felfogják a menstruációs vért. Ugyanúgy nem érdemes túl hosszú ideig a hüvelyben tartani mint a hagyományos tampont, és eszetekbe se jusson szivacsot vagdosni helyette csak azért, mert az olcsóbb. (Igen, ilyet hallottam.)

Ha nemcsak az egészségügyi, hanem a környezetvédelmi szempontokat is nézzük, akkor a szivacstampon rendszeres használata nem a legjobb megoldás, hiszen nem javasolják (sőt!), hogy kétszer is használjuk, tehát eldobható.

A leginkább környezettudatos és egészséges megoldásnak még mindig az intimtölcsér és a mosható betét tűnik.

Ajánlott cikkek