Egyéb kategória

Kiránduljatok itthon a családdal – Győrtől Komáromon át Tatáig!

Átutazóban talán, de célirányosan még sosem jártam Győrben, de nemrég meghívást kaptam a márkámmal az első győri dizájnvásárra. Úgy terveztük, hogy szombat reggel, a vásár napján érkezünk, egy éjszakát Győrben töltünk, hogy vasárnap még legyen elég időnk felfedezni a várost. Végül hazafelé még Komáromra és Tatára is maradt időnk, a tatai vár megtekintése ugyanis régi tervünk volt.

vous - 2017.07.24.
Kiránduljatok itthon a családdal – Győrtől Komáromon át Tatáig!

Kószálás Győrben

A vásár, amelyen a márkámmal szerepeltünk, 16 órakor véget ért, így még egy hatalmas séta belefért az immár kétéves Bora baba fürdetéséig. Elfogultság nélkül állíthatom, hogy Győr gyönyörű. Nem is értem, eddig miért nem szerepelt a terveink között. Népszerűsíti egyáltalán bármilyen kampány Győrt? Vagy az „utazz itthon” győri felhívása csak az én figyelmemet kerülte el?

Mindenesetre, aki hasonlóan hozzám eddig nem vágyott Győrbe, az, remélem, a poszt hatására változtat.

Konkrét programajánlatokkal nem tudok szolgálni, hiszen kevés időt töltöttünk a városban, de azt tapasztalatból állíthatom, hogy a belvárosa lenyűgöző. Hatalmas területet zártak el a forgalom elől, szinte az egész városközpont a gyalogosoké, aki szereti a bóklászós városfelfedezéseket, az örömmel kószál konkrét cél nélkül is Győrben.

A belváros szinte összes épülete több száz éves, de az a pár beszúrt új tömb is tökéletesen illeszkedik a városképbe, még akkor is, ha modernek. Nekem nagyon tetszik. Mi is csak céltalanul sétálgattunk a városban, bebarangoltuk a Rába, Rábca és Mosoni-Duna által tagolt területet. A felújított sétányon közvetlenül a víz mellett sétálhatunk.

A belvárosban számos szállodát és szállást találunk, ha nem hosszú hétvégén megyünk, tehát nincs hatalmas tömeg, akkor akár a foglalást időzíthetjük aznapra is. Közhely, de nagyon érződik, hogy az ország nyugati csücskében vagyunk, és

Ausztria csupán karnyújtásnyira van, mintha nem is Magyarországon lennénk.

Mivel szűk egy napot töltöttünk végül a városban, konkrét tippeket nem igazán tudok adni, annyit viszont elmondhatok, egy hosszú hétvégére mindenképpen érdemes odalátogatni. Ebédet a Rómer házban ettünk, isteni extra szendvicseket készítenek, vacsorára a főtér melletti kis utcában megbújó pizzaszeletesnél vásároltunk, a másnapi reggelit pedig A Fűszeresnél ettünk. Utóbbi helyre érdemes korán érkezni, mert nyitás után 20 perccel már hatalmas a tumultus, nem véletlenül, a kínálat széles, a kávé isteni, a kiszolgálás kedves, és még gyereksarok is van.

Irány Komárom!

A vasárnapi győri reggeli után kocsiba pattantunk, és Komárom felé vettük az irányt. A Komáromban található Monostori erőd volt az úti cél (több erőd is található Komárom területén, de ez látogatható, és az a leglátványosabb). Az erőd a Duna partján húzódó katonai létesítmény, aminek elődje a második századig nyúlik vissza, a mostani épületeket pedig még az oroszok is használták fegyverraktárként.

A cikk itt nem ért véget, a folytatást a blogomon olvashatjátok.

Tata

Tata
Forrás:
Séllei Lilla
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.