Egyéb kategória

Akár egy jó sorozat: ételek, amelyekből érdemes duplán főzni

Mindenkivel előfordul, hogy nem jól lövi be a mennyiségeket, és többet készít valamiből, mint amennyi elfogyna, de vannak olyan ételek is, amelyekből érdemes dupla mennyiséget főzni, mert tovább fokozható, akár egy jó sorozat...

vous - 2017.07.23.
Akár egy jó sorozat: ételek, amelyekből érdemes duplán főzni

A maradékmentés mindig izgalmas és kreatív, ehhez is jól jöhetnek azok a lehetőségek, amelyekkel néhány ételt továbbgondolhatunk.

És itt most nem az újragondolt, megreformált gasztronómiai trendekre gondolunk, hanem házias és praktikus ötletekre, ételekre.

Nézzük is!

Főtt krumpliból sokfélét

Ha egy finom kis szaftos rakott krumplit készítünk, a krumpliból is érdemes dupla adagot főzni. A héjában főtt krumpli viszonylag hosszan fő, így időt és energiát is spórolhatunk, ha dupla adagot főzünk belőle, és másnapra krumplis tésztát készítünk.

krumpli

Izgalmas fogások, isteni falatok – A krumpli ezer arca

Nehéz lehet krumplinak lenni! Mindig csak a forró olajban sütik ki, a rántott húsnak, mint ezeréves barátnak, már csak odabiccent, semmi újdonság. De még az értékeivel sincsenek tisztában a fogyasztók. Ti jóban vagytok a krumplival? Az írás végére másként fogtok rá tekinteni! 

A barackos vagy szilvás gombócnál, a mákos nudlinál, a gnocchinál kimondottan jó, ha hideg főtt krumpli áll rendelkezésre, így lesz igazán puha a tészta, mert szinte alig vesz fel lisztet. De ha van néhány szem főtt krumplink, akkor egy kiadós töltött krumplit is pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthetünk.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta.hu oldalára!

Forrás:
Kard Éva
Ajánlott cikkek