Egyéb kategória

Bye-bye, hőguta! – ezekkel az apró trükkökkel enyhíthetitek a rekkenő hőséget

Verítékben úszik mindenki, nem lacafacázik az idei nyár: ránk szabadította a kánikulát. Ez annyira nem is lenne baj, mert nyár van, hát legyen nyár, de néhanapján azért muszáj túlélő praktikákhoz folyamodni, ha már kibújnátok a bőrötökből.

vous - 2017.07.15.
Bye-bye, hőguta! – ezekkel az apró trükkökkel enyhíthetitek a rekkenő hőséget

A zuhanyzáson és a vizes hajjal alváson túl pedig van még néhány mód arra, hogy leküzdjétek a nagy meleget a PureWow cikke szerint.

1. Egyetek könnyű ételeket

A nehéz ételek sok energiát igényelnek, ami sok erőt kivesz belőletek. Ezért a nagy melegben, amikor arra kell az energia, hogy mozogjatok, létezzetek, inkább könnyebb ételeket válasszatok. Jöhetnek a saláták, zöldségek, desszertnek pedig süti helyett egyetek friss gyümölcsöt. A tenger gyümölcseiért – halért, rákért – is hálás lesz a testetek.

2. Igyatok kókuszvizet

A tanulmányok szerint a kókuszvíz igen egészséges: tele van C-vitaminnal, magnéziummal, kalciummal és antioxidánsokkal, ennek köszönhetően pedig a melegben ugráló vérnyomást is megfelelő szinten tartja. Azért a kókuszvíz helyett a citromos víz is megteszi.

Objektum doboz

3. Öltözzetek megfelelően

Nem azt mondom, hogy ne hordjatok feketét, mert hordhattok, csak nem mindegy, mit és hogyan, ehhez itt találtok szuper tippeket. A természetes anyagok viszont egyértelműen jobban engedik szellőzni a testeteket, és a világos színű anyagok jobban visszaverik a napfényt is. A szúró sugárnyalábokat pedig széles karimájú kalappal érdemes kivédenetek.

4. Mellőzzétek a koffeint

Tea és kávé helyett válasszatok koffeinmentes verziót, igyatok gyümölcs- és zöldségleveket. Persze a legjobb alternatíva egyértelműen a víz, ha unjátok, készítsetek ízesített vizet.

5. Sötétítsétek el az ablakotokat!

Vegyetek az ablakotokra fényvisszaverő fóliát, és napközben sötétítsétek el a lakást, hogy minél kevesebb napfény melegítse fel az otthonotokat. A függönyötöket fújjátok be vízpermettel, így a sokkal nedvesebb levegő megkönnyíti a légzést.

6. Használjatok borsmenta illóolajat

Keverjetek össze egy szórófejes flakonban vizet némi borsmenta illóolajjal és aloe verával. Jól rázzátok össze, majd spricceljetek belőle szerteszét a lakásban. Meglátjátok, jobban esik majd a légzés, és fel is frissít benneteket minden egyes szippantás a levegőből.

Forrás:
Molnár Anikó

7. Részesítsétek előnyben a LED-es izzót

Amellett, hogy gazdaságosabb, hiszen erősebb a fénye, de kevesebb energiát fogyaszt, nem sugároz hőt se, ami nagy segítség, ha amúgy is melegek az esték.

8. Kapcsoljátok be a ventilátort

Ha tudtok, szerezzetek be vízpermetező ventilátort, ami jobban hűsít majd benneteket a klasszikus társánál. Figyeljetek oda arra is, hogy nyitott ablaknál használjátok, így nem az állott levegőt kavarja meg, hanem a friss levegőt is becsalogatja a lakásba.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.