Egyéb kategória

Budai retrotúra indul: 3 vérbeli klasszikus hely, amit érdemes felfedezni

Bár a retrónak nagy divatja van mostanság, nemrégiben zárt be egy ikonikus étkezde, a Pajtás, így elmondhatjuk, hogy inkább a retrósra hangolt új helyek hasítanak – de vannak még felfedezésre váró igazi, régi helyek is. Most 3 budai helyet ajánlunk azoknak, aki szívesen elmerülnének a múltban.

vous - 2017.07.14.
Budai retrotúra indul: 3 vérbeli klasszikus hely, amit érdemes felfedezni

Furcsa vonzódás ez a retro-feeling: a sokat utált rendszer végtelenül leegyszerűsített, olcsó, lekopott helyeit sokan próbálják megidézni. A romkocsmákban ócskapiacokról és lomtalanításokból kimentett bútorokkal, lámpákkal, kellékekkel teremtik meg a visszavágyódós hangulatot, és még olyan fiatalok is törzsvendégek, akik bőven a rendszerváltás után születtek. 

szűcs judith

„Gyere a diszkóklub elé!” – legendás magyar retróénekesnőink

Az alábbi énekesnőket és dalaikat senki ne keverje össze a trash retrózenékkel, amik a buli mélypontján kerülnek elő a YouTube-ról. A soron következő magyar retróénekesnők maguk az őserő, a nagybetűs őstehetség. Dalaikat a mai napig szívesen hallgatjuk mi is itt a szerkesztőségben, ezért úgy gondoltuk, hogy titeket is felültetünk a nosztalgiagőzösre – szó szerint. Ők a kedvenc '60-as, '70-es évekbeli magyar énekesnőink!

Buda viszont 3 olyan autentikus retró – vagyis nem imitált, hanem eredeti és folytonosan működő – helyet is rejt, amit érdemes felkeresni.

Időutazás, de emellett nagyon kellemes is, mindhárom teraszos, barátságos, nem akar retró lenni, hanem AZ.

Középkorúaknak még emlékek villanhatnak be, fiatalok pedig úgy teraszozhatnak, hogy pár órára szüleik fiatalságába képzelhetik magukat. Ha van egy szabad napunk, akár egy budai retrótúrát is tehetünk a 3 hely összefűzésével, még egy séta is beleférhet a Normafán.

Bambi

Egy bambi mellett megbeszéljük! – ezt mindenki érti, még az is, aki sosem ivott bambit, és akinek a Bambi a legjobb tudása szerint is egy cuki őzike egy gyerekkori mesefilmből. A Bambi egy presszó is, ami nem változik:

sem a piros műbőrszékek, sem a melegszendvics, és ez az egyik utolsó hely, ahol a kávét is ugyanabból a pohárból ihatjuk, mint amiben a '60-as években szolgálták fel. Semmi újítás és frissítés – virsli és sör, klasszik minyon –, igazi időutazás!

Forrás:
Facebook

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek