Egyéb kategória

Pápá, édes ellenség! – Édes ízek, de csak természetesen

A cukorral nem az a baj, hogy használjuk, hanem az, hogy mennyit használunk belőle – és általában sokan sajnos nagyon sokat. Nagyon kevesen gondolnak bele abba, hogy mennyi rejtett cukor kerül a szervezetbe, miközben lehet, hogy a kávét vagy a teát épp cukor nélkül fogyasztják.

vous - 2017.07.06.
Pápá, édes ellenség! – Édes ízek, de csak természetesen

Az egészségesnek gondolt müzliszeletek, reggelizőpelyhek, gyümölcsös joghurtok, a különféle gyümölcslevek és szénsavas italok rengeteg cukrot tartalmaznak, feleslegesen, de még a húskészítményekben, készen vásárolható salátaöntetekben is megtalálható a cukor.

Az édes ízről persze nem kell lemondani, de aki a tudatosabb és egészségesebb életmód híve, az kereshet természetes alternatívákat is.

Mi a kémiai úton előállított édesítőkről mindenkit lebeszélünk, mert van helyettük természetes is.

engel-nora-hazi-limonade-nyar-ital-citrom-cukormentes1

Recept tesztelve! 3 kihagyhatatlan cukormentes limonádé forró nyári napokra

Szeretném azt mondani, hogy minden cikk megírása szuper izgalmakkal jár együtt, de hazudnék. Ha azonban egy DIY, egy VOUS-kihívás vagy netán egy teszt van terítéken, az egész szerkesztőség felbolydul. Így történt ez most is, amikor ruhák helyett citromokat vettem a kezembe, és Nóri limonádézója megnyitotta kapuit.

Stevia, sztívia, sztévia

Egy csodás kis növény a stevia, a zöld leveleket nyersen megrágcsálva is elképedhetünk az édességén, ami ráadásul kalóriamentes. A levelekből kivont édes anyag szilárd és folyékony formában is beszerezhető, nem olcsó, viszont nagyon kevés elég belőle, így mégis kiadós és természetes alternatíva édességeinkhez.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára! 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek