A cukorral nem az a baj, hogy használjuk, hanem az, hogy mennyit használunk belőle – és általában sokan sajnos nagyon sokat. Nagyon kevesen gondolnak bele abba, hogy mennyi rejtett cukor kerül a szervezetbe, miközben lehet, hogy a kávét vagy a teát épp cukor nélkül fogyasztják.
Az egészségesnek gondolt müzliszeletek, reggelizőpelyhek, gyümölcsös joghurtok, a különféle gyümölcslevek és szénsavas italok rengeteg cukrot tartalmaznak, feleslegesen, de még a húskészítményekben, készen vásárolható salátaöntetekben is megtalálható a cukor.
Az édes ízről persze nem kell lemondani, de aki a tudatosabb és egészségesebb életmód híve, az kereshet természetes alternatívákat is.
Mi a kémiai úton előállított édesítőkről mindenkit lebeszélünk, mert van helyettük természetes is.
Recept tesztelve! 3 kihagyhatatlan cukormentes limonádé forró nyári napokra
Szeretném azt mondani, hogy minden cikk megírása szuper izgalmakkal jár együtt, de hazudnék. Ha azonban egy DIY, egy VOUS-kihívás vagy netán egy teszt van terítéken, az egész szerkesztőség felbolydul. Így történt ez most is, amikor ruhák helyett citromokat vettem a kezembe, és Nóri limonádézója megnyitotta kapuit.
Stevia, sztívia, sztévia
Egy csodás kis növény a stevia, a zöld leveleket nyersen megrágcsálva is elképedhetünk az édességén, ami ráadásul kalóriamentes. A levelekből kivont édes anyag szilárd és folyékony formában is beszerezhető, nem olcsó, viszont nagyon kevés elég belőle, így mégis kiadós és természetes alternatíva édességeinkhez.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!