A mostanság olyan népszerű és egészséges energiagolyók eredetét az arab konyhában kell keresnünk: a datolyával édesített, mennyei arab csók csábítóan finom, egészséges energialöket, ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető.
Habcsók, kókuszcsók, asszonycsók – az apró, édes és tökéletes desszertek sokszor kapják a csók elnevezést, ami nem is véletlen, hiszen egy puszi – és puszedli –, egy forró ölelés, egy meghitt csók sokszor többet ad és sokkal kifejezőbb bármi másnál. Ugyanígy egy falatka finomság is lehet nagyon értékes, magába sűríthet sok tudást, ízt, gyönyörűséget – és még egészséget is.
Pont ilyen az arab csók, ami egy datolyaalapú desszert, amiben a nagyon édes, krémes gyümölcs darált csonthéjasokkal és fűszerekkel találkozik. Csupán egy hatékony késes robotgépre van szükségünk, hogy az álomfinom és csupa egészség édes desszertgolyót elkészítsük, amivel
sportolás előtt vagy után, délutáni elpilledés esetén meglephetjük magunkat, de akár szaladós reggeleken néhány golyóbis is kellő energiát ad a napkezdéshez.
A cikk itt még nem ér véget, a receptért kattintsatok a Cookta oldalára!