Egyéb kategória

UV-koktél tonikkal – mentesen és kicsit spiccesen

A tonik az egyik legjobb szomjoltó és frissítő ital, jellegzetes kesernyés ízének köszönhetően. Ráadásul remek alap mindenféle alkoholos és mentes long drinkekhez, és most nem a legendás, valaha gyógyszerként fogyasztott gin-tonikra gondolunk.

vous - 2017.06.27.
UV-koktél tonikkal – mentesen és kicsit spiccesen

A tonik nem kellemes üdítőként debütált, hanem komoly gyógyszerként, mégpedig az indiai brit gyarmatokon. A malária egyik hatékony ellenszere ugyanis a kinin, a kínafa kérgében található, keserű vegyület, amiből főzetet készítettek, majd hogy ihatóbb legyen, fűszerekkel és cukorral ízesítették, és hogy keserűségét tompítsák, egy kis ginnel is megbolondították.

mengyan-eszter-budapest-kulonleges-koktel-warm-up-budapest1

Mi már tudjuk, mi a kedvenc koktélod idén nyáron! Megkóstoltuk a budapesti éjszakát

„Ti tényleg ezért kapjátok a fizetést?” – volt, aki ezt megkérdezte tőlünk (na nem így, sokkal udvariasabban). A minap ugyanis úgy döntöttünk, hogy nyakunkba vesszük a bulinegyedet, hogy megtudjuk, milyen íze van a budapesti nyári éjszakának – koktélként. És természetesen nem ezért kapjuk a fizetésünket, de ha már előttünk voltak az italok, nem szégyenlősködtünk.

Ma már jóval kevésbé keserű az ital, és nem is a malária miatt isszuk, viszont kinint a mai minőségibb tonikok is tartalmaznak. Érdekesség, hogy a kinin UV-fényben fluoreszkál, és nem árt tudni, hogy a tonik fogyasztását izomgörcsök oldására is javallják.

A tonik jól behűtve önmagában is kiváló frissítő és szomjoltó, de szódával és citrusokkal – citrommal, naranccsal és különösen a kesernyés grépfrúttal – isteni koktélok és limonádék készülhetnek belőle.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatáshoz kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!