Egyéb kategória

Elképesztő házi feladatot adott a nyárra egy zuglói tanár a kisiskolásoknak

Pár évvel ezelőtt járta be az internetet egy olasz tanár zseniális ötlete. A Don Bosco iskola tanára, Cesare Catà nem mindennapi bakancslistával készült tanítványainak a vakációra. Ezt az ötletet honosította meg egy zuglói tanár. 

vous - 2017.06.26.
Elképesztő házi feladatot adott a nyárra egy zuglói tanár a kisiskolásoknak

Hosszú olvasási lista és olvasónaplók készítése helyett igazán ötletes és szórakoztató „feladatokkal” készült egy zuglói tanár a negyedikes gyerkőcöknek a nyárra. A frappáns nyári bakancslistát a Blikk szúrta ki, egy kedves olvasójuk, egy anyuka hívta fel rá a figyelmet. 

napló mondatok tanár

Tanítás mesterfokon: ilyen jó fej tanárokkal jobban menne a tanulás

Nem szeretnék általánosítani, mert szerintem ma már a legtöbb iskolában van egy-egy nagyon jó fej és menő tanár, aki mindig igyekszik valamivel feldobni az órákat. Nem értek hozzá, de szerintem sokkal jobban meg lehetne tanítani a diákoknak a tananyagot, ha az oktatók a diákok nyelvén beszélnének a gyerekekkel.

Édesanyaként nekem is tetszik, és a gyermekemnek is, azt mondta, meg fogja csinálni a nyáron a listán szereplő dolgokat

– mondta a lapnak az anyuka.

A bakancslistán olyan pontok szerepelnek, mint:

  • Nézz meg legalább egy napfelkeltét és naplementét!
  • Kóstolj meg egy olyan ételt, amit eddig még soha nem ettél!
  • Táncolj szokatlan helyeken!

Szuper ötlet, reméljük, elterjed!

ITT meg tudjátok nézni a zuglói kisiskolások teljes nyári bakancslistáját.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.