Egyéb kategória

Minden évben visszatér, mégsem lehet megunni – Így hódítsatok tengerészstílusban 2017-ben!

Holdjárók, strandpapucsok, fodrok, fagyiszínek és szakadtabbnál szakadtabb farmersortok jellemzik az idei nyarat – már ami az öltözködést illeti. Az elsőre káosznak tűnő trendhalmazba mégis belefér az a kedvenc, ami minden nyáron megújulva, az adott év slágerdarabjaihoz igazítva tér vissza: a matrózstyle. De mi a titka ennek az unalmasnak tűnő, mégis közkedvelt trendnek? 

vous - 2017.06.26.
Minden évben visszatér, mégsem lehet megunni – Így hódítsatok tengerészstílusban 2017-ben!

A legtöbb trend amilyen gyorsan belopja magát a szívünkbe, olyan gyorsan távozik is a köztudatból – van azonban egy stílus, amire aligha igaz ez az állítás. A jó öreg matrózstílus minden nyáron akarva-akaratlanul visszatér a köztudatba, idén ráadásul a szokásosnál is könnyebb dolga volt. A csíkok 2017-ben reneszánszukat élik, nincs olyan ruhadarab, amin ne találkoznánk velük, így a közkedvelt nyári trend alapja máris adott. Emellé már csak néhány kék, piros és fehér ruhadarabra van szükség. De mégis mi a siker titka? Miért tud visszatérni évről évre ez a trend?

Mit mond a személyi stylist? 

Ami klasszikus, az nem megy ki a divatból. Olyan ez, mint a kis fekete vagy a farmernadrág, nem tudjuk megunni.

A matrózstílusú ruhadarabok örök darabok, amik minden ruhatárba beilleszthetőek, minden személyiségtípushoz jók lehetnek. Egyszerre letisztult és izgalmas. Ráadásul egy könnyen kivitelezhető stílusról beszélünk, amihez mindössze 3 színre van szükségünk” – mondja Szemes Nóra. 

szemes nóra

Szemes Nóra személyi stylist

Szemes Nóra tíz éve dolgozik személyi stylistként, több mint 900 ügyféllel rendelkezik, emellett számos VOUS-cikkben olvashattátok már a véleményét különböző témákról. Lemaradtatok? Ideje pótolni!

Csíkok itt, csíkok ott – de mire figyeljünk?

Ahogy azt Nóra is kihangsúlyozta, egy könnyen kivitelezhető trendről van szó, amihez mindössze egyetlen mintát kell variálnunk három alapszínnel: a fehérrel, a pirossal és a kékkel. A legtöbb ember mégis azt gondolja, a csíkok miatt nincs egyszerű dolguk. Miért is lenne, ha mindig csak azt hallani, hogy a csíkok milyen könnyen kövérítenek?

„A jó hír, hogy a csíkok kevésbé számítanak, a ruha szabása azonban annál fontosabb: sokan nem is sejtik, mennyi minden múlik a fazon- és anyagválasztáson.

Nem is gondolják, hogy nem a csíkok szélesítenek, hanem a rosszul megválasztott ruha. 

A matrózstílusban egyébként az a jó, hogy mindenféle csíkozás belefér, így mindenki megtalálhatja a neki valót” – állítja Nóra. Néhány apróságra azonban érdemes odafigyelni, ha erre a mintára esik a választásunk. 

A legfontosabb szabály, amit érdemes megjegyezni, hogy minél több színű és minél vastagabb csíkok díszítik az adott ruhadarabot, annál könnyebben szélesítheti az alakunkat. Pontosan emiatt ott érdemes a csíkokat viselni, ahol erősíteni akartok magatokon. A vastagabb csíkokkal leginkább a fiús vagy más néven oszlop testalkatúaknak érdemes játszadozniuk, míg a teltebb idomokkal rendelkező vagy szélesebb csípőjű nőknek érdemesebb a keskenyebb, maximum 2 színből álló csíkozás mellett dönteniük. 

Állítsátok össze a legvagányabb tengerészszettet!  

1. Mango 2. Mohito 3. Reserved 4. Zara 5. Office Shoes 6. Zara 7. Reserved 8. Mango

1. Mango 2. Mohito 3. Reserved 4. Zara 5. Office Shoes 6. Zara 7. Reserved 8. Mango
Forrás:
VOUS

Jöhet a tengerészstílus?

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.