Egyéb kategória

Viszlát, quinoa, chiamag és goji bogyó! Egyetek helyettük magyar „superfoodokat”!

Izgalmas kezdeményezésre bukkantam nemrég, amely megerősített abban, amit eddig is sejtettem. Superfoodok nem léteznek! Illetve léteznek, csak éppen sokkal több van belőlük, mint hinnétek, és nem is kell ezeket kilométerezreken keresztül utaztatni. Tele van velük Magyarország is.

vous - 2017.06.16.
Viszlát, quinoa, chiamag és goji bogyó! Egyetek helyettük magyar „superfoodokat”!

Ha például az egzotikus goji bogyót és a csipkebogyót engednétek együtt a ringbe, akkor bizony a hazai csipkebogyó KO-val kiütné a túlhájpolt goji bogyót. 100 grammjában ugyanis 426 milligramm C-vitamin található – derült ki a Felelős Gasztrohős elemzéséből. Ezzel szemben a gojiban csak 19! Meggyőző adat, nem igaz? Ezenkívül van benne pro-A-vitamin, K-vitamin, mangán, kalcium és magnézium is, ráadásul itt terem az országban.

Ha nem szeretitek a csipkebogyót, vagy idegenkedtek tőle, akkor egyetek fekete ribizlit, amely szintén hazai és szintén tele van C-vitaminnal. És miért pont a fekete? Mert ebben négyszer annyi C-vitamin van, mint a pirosban. Bármelyiket is választjátok, az antioxidáns-tartalmuk nagyon magas lesz.

Ami pedig a superfood kifejezést illeti: ez egy tök jó marketingszöveg, semmi több.

Objektum doboz

Valójában csak elhiteti veletek, ahhoz, hogy egészségesek és fittek legyetek, tömni kell magatokba a chiamagot, a goji bogyót, az avokádót vagy a quinoát, ami nemcsak drága, hanem azt is feltételezzük róla, hogy itthon semmiféle alternatívája nincsen. Pedig nagyon is van! És ha már van, érdemes ezeket keresni.

A kampány a következő hetekben leszámol a superfoodmítosszal, kövessétek az információkért a Felelős Gasztrohős Facebook-oldalát.

Felelős Gasztrohős

Mi az a Felelős Gasztrohős?

Az alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a felelős táplálkozásra, mert sokszor nem is gondoljuk, mennyire terheli a környezetet a globális élelmiszeripar. Az élelmiszerek előállításához óriási energia kell, közben az élelmiszerek egyharmada a kukába kerül. Azt javasolják, együnk helyit, együnk kevesebb húst, és vásároljunk élelmiszert is tudatosan. Kövessétek őket ti is:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!