Egyéb kategória

Melanie Gaydos betegsége miatt lett különlegesen szép modell

Jó látni, hogy a divatipar egyre nyitottabbá válik a más és szokatlan modellek felé is. És itt nem az elálló fülekre gondolok, vagy a fogak közti szünetre, hanem azokra, akik eddig alig jutottak a kifutók közelébe.

vous - 2017.06.10.
Melanie Gaydos betegsége miatt lett különlegesen szép modell

Ott van például Madeline Stuart Down-szindrómás modell, aki még a New York-i Divathéten is kifutóra lépett, vagy az ott szintén kifutóra lépő Rebekah Marine, a kéz nélküli modell. Egyre több transznemű, meleg, fogyatékossággal élő vagy végtaghiányos modell kap lehetőséget a szereplésre a kifutókon, de az ő külsejük általában nem lóg ki annyira a sorból.

Legalábbis nem  annyira, mint Melanie Gaydosé, aki hypohidrotic ectodermiában érintett, ennek köszönheti különleges megjelenését.

Az ebben a betegségben érintetteknek ugyanis kevesebb a verejtékmirigyük, emiatt nehezen izzadnak, ez melegben akár hipotermiához is vezethet. Bőrük száraz, gyakran szenvednek ekcémától, gyakran nincs hajuk, szemöldökük és szempillájuk. Foguk gyakran ki sem nő, ha mégis, akkor kicsik, hegyesek, gyorsan romlanak. Sajátos arcberendezésük van, gyakori a kiemelkedő homlok, vastag ajak, lapos orrnyereg.

Objektum doboz

Ez elsőre talán rémisztőnek tűnhet, de Melanie egyáltalán nem éli meg rosszul a betegségét.

Elmondása szerint gyakran észreveszi, hogy az emberek megkönnyebbülnek, ha fogpótlékot használ, de őt magát egyáltalán nem zavarja, hogy nincs foga, sem az, ahogyan kinéz. Inkább az emberek viselkedése okoz benne frusztrációt, gyakran szembesült azzal, hogy sokan ijesztőnek tartják, és külseje miatt retardáltnak hiszik.

Pedig Melanie esze és lelke is a helyén van. Noha plasztikáztathatna, esze ágában sincs, és hamar rájött, hogyan kovácsolhat előnyt a hátrányából. Nem meglepő, hogy a connecticuti születésű Melanie New Yorkban kötött ki, ahol festészetet és művészetet tanult. A művészvilág befogadta őt, páran pedig megkérték, álljon kamera elé. Ekkor derült ki, hogy van tehetsége a modellkedéshez.

Objektum doboz

Melanie tudta, hogy ő maga olyasmit képviselhetne a modellszférában, amit senki más nem tud, és ezért meg is fizetnék, hiszen nem sok hozzá hasonló modell van a világon. Első sikere az volt, amikor szerepelt egy Rammstein-klipben, majd egyre több megkeresése lett. Általában díszes jelmezekbe bújik, különleges, gyakran sötét hangulatú képekhez adja az arcát és a testét. 

Objektum doboz

Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy Melanie saját magát menedzseli.

Az olyan nagy cégek, mint az IMG, akikkel Kate Moss is aláírt, kockázatosnak tartják alkalmazni, pedig megpróbálták megkörnyékezni, ám végül megijedtek a szokatlan lehetőségtől.

Melanie számára fontos, hogy úgy lássák mint egy professzionális modellt, ne kampányszerűen használják, figyelemfelkeltés céjából, a külseje miatt, hogy aztán többé ne hívják vissza más munkákra. Sajnos ez gyakori a hozzá hasonló lányokkal, akikben csak reklámfogást látnak. Tudja, hogy nincs könnyű dolga, hiszen nem taposta ki előtte még senki sem az utat, de biztos benne, hogy meg fogja találni a helyét a high fashion világában.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek