Egyéb kategória

„Három nap a mi időnkben borzasztó sok és borzasztó kevés” – az első közös hétvége margójára

Emlékeztek még az első közösen töltött hosszú hétvégétekre? Amikor még alig ismertétek egymást, és a világ minden idejét együtt akartátok tölteni? De szép is volt! #egyperces

vous - 2017.06.03.
„Három nap a mi időnkben borzasztó sok és borzasztó kevés” – az első közös hétvége margójára

Izgulok. Nem egészen öt perc választ el attól, hogy elkezdődjön az első közös hosszú hétvégénk. Eddig még csak egy-egy napot töltöttünk együtt, a hétvégéken mindketten hazautaztunk a saját családunkhoz. Úgy érzem, egy madár repdes a szívemnél, tikkadok az idegességtől.

Objektum doboz

Megpróbáltam elképzelni, milyen lesz egyfolytában téged látni. Hozzád simulni éjjel, együtt aludni két éjszakán át. Elképzeltem, hogy készítek neked kávét, reggelit. Előbb felkelek majd, mint te, mert te későn kelő vagy, én meg szeretem a hajnali csendéletet.

Kíváncsi vagyok, milyen illata van nálad a kávénak, és elképzelem, hogyan szötymörög a kávéfőződ.

Furcsa lesz. Megszoktam már a saját kávém illatát, a kis vajazókésem, a kedvenc reggeli bögrém. Ijesztőnek tűnik a gondolat, hogy a te késedet használom majd, máshogyan ér majd a kezemhez, máshol nyom majd, mint az én kis kéknyelűm.

Más lesz a matrac alattam, megváltoznak majd az alvási szokásaim, semmi sem lesz már ugyanolyan, mint régen.

Fáj a tudat, hogy valami most lezárul. Még akkor is, ha tudom, hogy ami helyette jön, az jó.

Mert a te arcodat nézni, miközben alszol, az. Rájönni, milyen vagy pontosan, milyen, amikor mérges vagy, milyen, amikor igazán boldog, az izgalmas. 

Objektum doboz

Három nap a mi időnkben borzasztó sok és borzasztó kevés. Nem tudom elképzelni, hogy meg tudnám-e unni valaha, hogy téged megtapasztallak. Persze, lehet, hogy meg foglak. Azt mondják, a sokadik hosszú hétvégék már nem lesznek olyan varázslatosak, mint a mai. De nem érdekel. 

Csak az érdekel, mikor kezdődik már el végre.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.