Egyéb kategória

Ma lenne 66 éves Gilbert Baker – a Google is rá emlékezik

Ha már megnyitottátok a Google-t, akkor láthattátok, hogy a logó ma szivárványszínű. Nos, ez nem a nyár beköszöntét jelzi, valami egészen mást. Ma lenne 66 éves Gilbert Baker.

vous - 2017.06.02.
Ma lenne 66 éves Gilbert Baker – a Google is rá emlékezik

A két hónapja elhunyt Gilbert Baker amerikai meleg képzőművész nevéhez fűződik az LMBTQ+ (vagyis a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek, queerek: nem kizárólagosan heteroszexuális emberek, +: más szexuális irányultságú emberek) mozgalom jelképe, a szivárványos zászló.

Gilbert Baker ma lenne 66 éves. 

A Google ma szivárványszínben pompázik, és ha beírjátok Gilbert Baker nevét a keresőbe, egy szivárványcsík fut végig az oldalon. 

Forrás:
Google.hu

Baker 1978-ban alkotta meg az első szivárványzászlót a San Franciscó-i meleg közösség tagjaként. A zászló eredetileg 8 színből állt, mindegyik szimbolikus jelentéssel bír. A szivárványzászló színei tükrözik a sokszínűséget az LMBT közösségen belüIi és kívüli embereknek is.

Forrás:
vous.hu

A zászló az évek során számos módosuláson ment keresztül: először a rózsaszín, majd a türkiz sáv került le róla. A mai hatszínű változat 1979 óta van forgalomban.

Britney Spears több hírességgel együtt levelet írt az LMBTQ+ társadalomnak

…Van egy titkom számotokra: látjátok, valójában ti vagytok azok, akik engem a magasba emelnek. A megrendíthetetlen hűségetek, az, hogy nem ítélkeztek. A mentegetőzés nélküli őszinteségetek, az elfogadásotok!… 

Forrás:
billboard.com

A többi híresség levelét ITT tudjátok megnézni.

Ajánlott cikkek