Egyéb kategória

Házi fagyi egyszerűen, mindössze két hozzávalóból!

Ha szeretitek a jeges finomságokat, legyen az fagylalt, parfé vagy sörbet, érdemes elkészítenetek házi verziójukat, így kedvetek szerint kombinálhatjátok az ízeket, a fűszerezést és az állagokat. A krémes finomságokkal csupán egy baj van: hogy a legtöbb verzió megköveteli a fagylaltkészítő gépet. Nem úgy a sörbet, ami bár nem olyan krémes és selymes, mint a fagyi, de legalább annyira finom, sőt, szerintem még jobban is hűsít, mint tejszínes társai. A csupa jó tulajdonságaik mellett pedig van még egy nagy előnyük: baromira egyszerűen elkészíthetőek!

vous - 2017.05.26.
Házi fagyi egyszerűen, mindössze két hozzávalóból!

Lehet belőlük kreálni szuperizgalmas és egészséges verziókat is. Én most többfélét is kipróbáltam. Oké, nem lett túl egészséges egyik se, de néha belefér, hogy bűnözzünk, nem igaz?

Halló, ez nagyon fura lesz: halo halo – egy elképesztő desszert Ázsiából Cookta

Halló, ez nagyon fura lesz: halo halo – egy elképesztő desszert Ázsiából

„A Fülöp-szigetek jellegzetes desszertje a halo halo, ami annyira bizarr, hogy sokan a csodájára járnak. Mivel a több mint 7000 szigetből álló trópusi országban ugyancsak meleg van, az látatlanban is kitalálható, hogy jeges édességről van szó, de előre szólunk, nagyon fura!

Amire szükségetek lesz

  • jégkrémkészítő forma
  • üdítő (szénsavas üdítő, gyömbér, gyümölcslé… stb)
  • belevalók: gumicukor, gyümölcsök, fűszerek/zöldfűszerek

Forrás:
Hámori Zsófia

Elkészítése

Hogy miből mennyi kerüljön a jégrémbe, az függ attól, hogy…

  • ti mennyi finomságot szeretnétek bele;
  • mekkorák a „belevalók”;
  • és hogy el fog-e férni mellettük a fagyi pálcikája.

Én nagyjából 5-6 darab gumimacival, 5-6 félbevágott cseresznyével és 3-4 levél bazsalikommal számoltam egy fagyihoz. Elsőre furcsának hangozhat a bazsalikom a fagyiban, de higgyetek nekem, valami isteni! Mivel kissé édeskés az aromája – ami engem mindig a szegfűszegre emlékeztet –, ezért édességekhez is kiváló. Jól illik hozzá számtalan bogyós gyümölcs, mint például az eper, a málna, a meggy és a cseresznye. Na de elsőre nem győztem meg vele a szerkesztőséget, így kénytelen voltam három verziót készíteni:

  • lett egy szénsavas üdítő, gumimaci kombó;
  • egy szénsavas üdítő, cseresznye, bazsalikom;
  • és egy szénsavas üdítő, cseresznye verzió.

Töltsétek meg finomságokkal a fagyikészítő formát, majd öntsétek rá az üdítőt, tegyétek bele a pálcikát, majd mehet is a mélyhűtőbe pár órára! Ennyi!

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

További hűsítő finomságokat itt és itt találtok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.