Egyéb kategória

3 cipőfűzés, amivel a régi sportcipőt szupermenővé tehetitek

Valaki egyszer azt mondta, a legjobb módja, hogy egy megunt összeállítást újra menőnek, mainak, divatosnak érezz, ha új cipőt vásárolsz hozzá. De mi van akkor, ha a régi fűzős cipődet szeretnéd feldobni? Vegyél színes cipőfűzőt, és fűzd át valamilyen vagány módon. Kipróbáltam három verziót.

vous - 2017.05.06.
3 cipőfűzés, amivel a régi sportcipőt szupermenővé tehetitek

Én általában nem gondolom túl a cipőfűzés dolgot: a legtöbb esetben úgy marad, ahogyan a boltban befűzték. Nem fűzöm át, maximum szorosabbra húzom vagy engedek rajta, hogy kényelmes legyen. A dizájnra eddig nem figyeltem annyira. Eddig.

Mióta nem vásárolok sem ruhát, sem cipőt, sem egyéb kiegészítőt egy kihívás miatt, amiről sokszor szót ejtettem már itt a VOUS-n, azóta keresem a lehetőségeket arra, hogy a meglévő ruháimat még izgalmasabbá tegyem.

Igyekszem például szokatlan (de azért nem elmebeteg) módon kombinálni őket.

Ez egyébként nemcsak azért izgalmas, mert kiderül, melyik ruhámat szeretem igazán, melyik ruhadarab sokoldalúbb annál, mint gondoltam, hanem arra is rávilágít, hogy ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, nem kell szigorúan követni az egyébként ma már követhetetlen mikrotrendeket. A divat tulajdonképpen nagyon jó játék, nem kell egy az egyben lemásolni (úgyis csak az a cél, hogy minél többet vásároljunk), hanem egy-egy jól megválasztott darabbal építgessük tovább a ruhatárunkat, és használjuk ki minél jobban.

10x10 gardróbkihívás ugyanazokat a ruhákat viselni 10 napig. kapszulagardrób mengyán eszter

Fogadalom teljesítve: fél évig nem vásároltam ruhát és kiegészítőt

Október 11-én megfogadtam, hogy december 31-ig nem vásárolok ruhát, cipőt, táskát, egyéb kiegészítőt. Aztán annyira könnyen ment a kihívás, hogy eldöntöttem: legyen fél év. Úgyis február-márciusban robbannak be a tavaszi trendek, kicsit nehezített a pálya. Most mit mondjak: nem eléggé?

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Az én cipőim általában nagyon jól bírják a strapát, 5-7 évig is viselem őket, mire először eljutnak cipészhez, hogy jusson nekik még legalább ugyanennyi idő. Igyekszem klasszikus darabokat választani, és tervben van statement darabok vásárlása is, amelyek trenden kívüliek szintén.

Köszönhetően a sneaker- és hiphopkultúrának, a cipőfűzésnek is megvan a maga kultúrája, üzenete. Létezik egy cipőfűzéssel foglalkozó blog, amelyik egészen elképesztő mennyiségű információt tartalmaz.

Forrás:
Molnár Anikó

Néhány érdekesség a cipőfűzésről:

  • Létezik egykezes fűzés (itt) és egykezes masni (itt).
  • A városi legenda szerint Harvey Kennedy találta fel a cipőfűzőt 1790. március 27-én. A portál szerint azonban ez nem igaz, senki sem tudja pontosan, hogy a cipőfűzést, ugyanis nagyjából olyan régi dologról van szó, mint a cipő.
  • Az oldal azt állítja, hogy kétbillió módon lehet befűzni a cipőt… ööö, én sosem voltam jó matekból, úgyhogy nem csekkoltam le ezt a számítást, de higgyük el nekik.
Férfiingből női ruha? Simán! – Kipróbáltam a neten keringő trükköket

Férfiingből női ruha? Simán! – Kipróbáltam a neten keringő trükköket

Az internet sötét és kevésbé sötét bugyrai telis-tele vannak kreatív ötletekkel. Sokszor csak néhány hozzávalóból szuper lakásdekort, ruhát vagy kiegészítőt készíthetünk. Bevallom: évek óta szemezgettem a jól ismert „férfiingből női ruhát”-trükkökkel, de sosem hittem, hogy a végeredmény valóban jól tudna mutatni. Tévedtem! Egy kis kreativitással, türelemmel és néhány DIY-videó segítségével tényleg szuper szettek születhetnek. Ha most hozzám hasonlóan ti is szkeptikusan rázzátok a fejeteket, tartsatok velem – kattintsatok ide az eredményért!

Három izgalmas(nak) tűnő fűzési módszer

Kicsit körbekémleltem a neten, és kinéztem három izgalmasnak és látványosnak tűnő fűzési módszert, aminek a neve is tetszett. Mind a hármat kipróbáltam a saját, egyébként egyre inkább leharcolt állapotban lévő sneakeremen.

1. Gyémánt fűzés

A honlap szerint, ahol ezt a fűzési technikát találtam, egy egyszerű, de látványos módszerrel van dolgunk, páronként 5 perc alatt végezhetünk is. Tényleg csak egyetlenegyszer kellett visszaugranom egy lépéssel. A végeredmény láttán a VOUS-lányok közül többen is azt mondták, hogy olyan, mintha egy teljesen új cipőm lenne.

Forrás:
Molnár Anikó

Ez a videó segített a fűzésben.

Objektum doboz

2. Csillag fűzés

Nomen est omen. Az Eszter név azt jelenti, csillag, így amikor megláttam ezt a fűzési módszert, egyértelmű volt, hogy ezt is kipróbálom. A végeredmény természetesen nekem NAGYON tetszett, a VOUS-lányoknak kevésbé. Érthető, őket nem Csillagnak hívják.

Sokkal több volt benne a tévedési lehetőség, mint a gyémánt fűzésben, hosszabb ideig is tartott, de én végül elégedett voltam az eredménnyel.

A fűzési útmutatót ide kattintva érhetitek el.

Forrás:
Molnár Anikó

3. Szupernóva fűzés

A fűzési útmutatót látva és a nevet olvasva arra gondoltam, ez az, ezzel a nagyon látványos fűzéssel majd mindenkit lenyűgözök. A végeredmény olyan lett a kicsit kopott cipőn, mintha a lábbelimet felrobbantották volna. Csakis a péntek délutánra fogom, hogy többször is vissza kellett ugranom több lépéssel, és amikor rájöttem, hogy az egészet egy lyukkal a bokám felé el kellene tolni, hagytam a fenébe.

Valószínűleg egyszer még újra tesztelem, de arra még várnotok kell. 🙂

Forrás:
Molnár Anikó
Ajánlott cikkek