Egyéb kategória

Azt hittétek, sosem fogtok fémfűrésszel a kezetekben barkácsolni? Most lehet, hogy újragondoljátok!

Következő DIY projektemben egy univerzális kis tárolót – amolyan kaptárfélét – készítek, amiben lehet tartani ceruzákat, ollókat és egyéb irodaszereket, sminkeket, vagy akár virágot. Ha érdekel titeket, hogyan lesz egy pár alumíniumcsőből átlátható, dekoratív, filléres konténer, tartsatok velem és elárulom!

vous - 2017.04.30.
Azt hittétek, sosem fogtok fémfűrésszel a kezetekben barkácsolni? Most lehet, hogy újragondoljátok!

Persze az imént felsorolt apró tárgyakat szinte bármiben tárolhatjuk, de miért ne tennénk ezt egy modern, DIY kütyüben, amire maximum pár száz forintot és pár percet kell csak áldozunk.

Így lehet az arckrémetek a kedvenc kiegészítőtök a lakásban!

Így lehet az arckrémetek a kedvenc kiegészítőtök a lakásban

Eddig kidobtátok az arckrémes tégelyeket? Kár volt! Hiszen egy csomó apró kis tárgyat vagy növénykét tehettek bele. Egy kis festék, egy csepp ragasztó, néhány állatfigura, na meg persze pár perc az életetekből, és kész is az ékszer-, tű-, fülbevaló-, gyógyszer-, fűszer-, vagy épp növénytartó!

Az eredeti tervem az volt, hogy rézcsövekből készítem majd el, de őszinte leszek, semmi kedvem nem volt elmászni értük egy barkácsáruházba, miközben a közelemben van egy szuper műszaki szerelvénybolt. Itt pedig mindössze 240 forintért találtam 1 m hosszú alumíniumcsöveket, amelyek ugyanúgy megfelelnek a célnak. Ha a színét megunnám, vagy épp nem passzolna majd a környezetében lévő holmikhoz, később akár le is festhetem.

Igaz, a csöveket nekem kellett felszabdalnom, ami felért egy edzéssel, de nem bántam.

Ha a tároló tetszik, de ennél egyszerűbben oldanátok meg, akkor vásároljatok előre levágott darabokat, ha pedig élővirágnak szánjátok vázaként, ne felejtsétek valamivel lezárni a csövek végeit. Mutatom, hogyan készült!

Amire szükségetek lesz

 • réz- vagy alumíniumcső, többféle átmérőben és hosszúságban
 • fémfűrész
 • fém- vagy egyéb univerzális, erős ragasztó
 • spárga
 • olló

Forrás:
Molnár Anikó

Elkészítése

 1. Vágjátok méretre a csöveket. Ha nem egyforma hosszúak, akkor egyrészt jobban tudjátok használni/kihasználni, másrészt sokkal dekoratívabb lesz a végeredmény. A csövet fogjátok jó szorosan, vagy kérjetek meg valakit, hogy tartsa nektek, amíg fűrészelitek, így jóval egyszerűbb dolgotok lesz. Ha nem szeretnétek ezzel bajlódni, használjatok már előre méretre vágott darabokat.

  Forrás:
  Molnár Anikó
 2. Ha minden darab megvan, fogjátok meg az egyiket, majd kenjétek be a ragasztóval és illesszetek hozzá egy másik darabot, ezt folytassátok addig, amíg el nem fogynak, végül tekerjétek jó szorosan körbe egy madzaggal, hogy kellően egymáshoz tudjanak ragadni a darabok. Ha megszáradt, vágjátok le róla a spárgát, és készen is vagytok!

  Forrás:
  Molnár Anikó

  Forrás:
  Molnár Anikó

  Forrás:
  Molnár Anikó

  Forrás:
  Molnár Anikó

  Forrás:
  Molnár Anikó

  Forrás:
  Molnár Anikó
Két dimenzióból három – avagy készítsetek lakberendezési kiegészítőket az origami segítségével!

További DIY lakásdekorációs ötleteink:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.