Egyéb kategória

Sírtak a lábujjaim és belül én is – ilyen volt egy napom tűsarkakon magassarkú-szűzként

Spicc napunk alkalmából mindenképp szerettünk volna valami cipős anyagot. Tudjátok, szexi magas sarkúk, csilli-villi nyári szandik, ilyesmik – majd a meetingen bedobtam a bombát: még 1-2 poénból megtörtént cipőpróbán kívül sosem viseltem magas sarkút. A lányok csak pislogtak, nem kérdeztek semmit, annyit mondtak: ez a téma cikkért kiállt.

vous - 2017.04.29.
Sírtak a lábujjaim és belül én is – ilyen volt egy napom tűsarkakon magassarkú-szűzként

A meglepettségük nem ért váratlanul, nem ez az első, hogy ezen a „kerítésen” fennakadnak az emberek. A leghülyébb kérdéseket kaptam már meg, a legváratlanabb helyezetekben, de erről majd később. Kezdjük az elején: lassan több mint 10 éve tornacipőben élem a mindennapjaimat – nyilván a téli fagyos napok kivételt képeznek –, és tökéletesen érzem magam.

Világéletemben én voltam az, aki a tornasor elején állt, aki a legmagasabb fiúval táncolt az osztálygálán, és akinek a rég nem látott – idősebb – ismerősei elsőként jegyezték meg nyájasan: te már megint nőttél.

Nos, azt hiszem, egy pont kipipálva: így máris egyértelműbb, miért nem vágyom pár pluszcentire.

De felejtsük el az élményeket, nem ez az egyetlen oka annak, hogy magassarkú-free élem az életemet. Stylisttanulóként mindennap gyönyörű cipőkkel találom magam szembe, ha lehet, direkt magas sarkú lábbelit választok a különböző munkákhoz. Imádom a látványukat, de még soha nem sikerült elhinnem, hogy ezekben a csodákban valóban szenvedés nélkül el lehet tölteni egy napot. Borzalmas anyagok, kényelmetlen kialakítás, nulla komfortérzet. Köszi, kihagyom!

Valószínűleg most csomó kérdés átfuthat a ti agyatokon is – pláne, ha a magas sarkú kérdésköre a szent és sérthetetlen kategóriába esik nálatok – meg is válaszolom a legfurcsábbakat.

1. Te mit veszel fel alkalmakra?

Hiszem, hogy egy szép cipő nem csak akkor szép, ha tízcentis sarokkal rendelkezik. Az én ruhatáramban is vannak „szép” cipők alkalmakra, csak nincsen sarkuk. Egy különleges színű vagy anyagú oxford cipő, egy nőies mokaszin vagy egy díszes balerinacipő pont annyira beilleszthető egy alkalmi szettbe, mint egy magas sarkú.

2. Így mitől érzed magad nőiesnek?

Ez a kedvenc kérdéseim egyike. Szeretném hinni, hogy nem egy magas sarkútól lesz nő a nő. Szerencsére egy fekete bőr tornacipőben is teljes értékű nőnek tudom érezni magamat. Így 2017-ben jó lenne már elengedni az olyan jellegű nézeteket, miszerint

a feleségnek a konyhában a helye, a szép nő pedig magas sarkút és vörös rúzst visel. Nincs így.   

3. Mit fogsz viselni az esküvődön?

A válasz egyértelmű: tornacipőt, és nagyon jól fogom érezni magamat. Pont azért, mert olyan valami lesz rajtam, ami nem kínoz, nem feszélyez és nem áll tőlem távol. Ha valahol, hát a saját esküvőmön érezzem már jól magamat, nem? De!

Mivel nem szeretek véleményt nyilvánítani olyan dolgokról, amiket nem próbáltam – és persze a VOUS-lányok unszolására –, eltöltöttem egy teljes munkanapot magas sarkúban. Hogy hogy éreztem magam? Borzalmasan!

Forrás:
Molnár Anikó

Olyan, mint a Hegy a Trónok harcából!

–  szerencsére ez a mondat csak a saját fejemben hangzott el, ugyanis szerintem Gregor „A Hegy” Clegane a Trónok harcában pontosan úgy érezheti magát, ahogy én éreztem magam a magas sarkúban. Magasabb voltam mindenkinél, mindenki felnézett rám, és a tériszony ezen a magasságon már tuti előjön.

Mondanom sem kell, amennyire én gyűlöltem a szitut, a szerkesztőség pont annyira imádta. Nem tagadom, az önbizalmamat simogatta a sok bók, amivel elhalmoztak, de a komfortérzetem hamar mínuszban volt.

Az hagyján, hogy nehéz volt benne menni – de ezt jól titkoltam –, a lábujjaim úgy érezték magukat, mint egy narancs, amit kifacsartak. Nagyjából az 5. perctől hallottam a fejemben, ahogy segítségért kiáltanak, és nem kevés idő volt, mire a nap végén kiheverték a traumát. A fájdalommal együtt csak a kérdések száma nőtt a fejemben:

Hogy lehet ebben szaladni, ha jön a villamos? Hogy lehet bármi másra koncentrálni, ha így fájnak a lábujjaim? Hogy lehet ebben vezetni? Hogy lehet ebben cipekedni? Hogy lehet ebben létezni? Hogy tudjátok jól érezni magatokat? Mi a jó ebben?

Ne értsetek félre, aki szeretné, viselje, de az én fejemben örök kérdőjel marad ez a lábbeli – így a teszt után pláne. Igen, az én mesebeli üvegcipőm továbbra is lapos, fűzős és kényelmes marad.

Címkék: #magassarkú
Ajánlott cikkek