Egyéb kategória

„Harry Potter akartam lenni, lányban” – könyvszereplők, akik szívesen lettünk volna

Gyerekkoromban nem voltam egy egyéniség. Úgy értem, minden harmadik héten új személyiségem volt. Hol Mary Poppinsként szeltem hazafele az utat a levegőben, hol pedig én voltam Szíriusz kapitány. Rendre három hetembe került kivégezni az aktuális könyvemet, néha csak egy éjszakába.

vous - 2017.04.23.
„Harry Potter akartam lenni, lányban” – könyvszereplők, akik szívesen lettünk volna

Valljátok be őszintén, néha ti is elképzeltétek gyerekként, milyen lenne, ha valamelyik könyvszereplő életét élhetnétek. Könnyű is elképzelni, hiszen a szavakon keresztül egészen a saját eképzelésetekre formálhattátok a szereplő életét, kinézetét, gondolatait, érzéseit. Jólesett így elbújni a zord valóság elől, életeket felpróbálni, mint egy nadrágot vagy pólót, majd eldobni, ha elmúlt az izgalma, és kipróbálni egy másikat.

Én – pöttyöskönyv-imádóként – Fehér Klára Bezzeg az én időmben című könyvét nyúztam állandóan. Nagyon szerettem volna Horváth Kati lenni, aki ugyan nagyon csúnyának látta seszínű haját, gyűlölte a klottgatyáját, tele volt kétségekkel, de én nagyon szépnek és jó fejnek láttam őt.

Szerettem volna Katiként tintapacákat cseppenteni a papírra szilveszterkor, hogy megjósolják nekem a pacák, ki az én jövendőbelim.

Bár lehet, azért akartam Kati lenni, mert egy beteljesült szerelmet élt át Lacival, én pedig akkoriban menthetetlenül szerelmes voltam egy Laci nevű fiúba. Aztán így jólesett elképzelni, hogy…

Objektum doboz

A szerkesztőségben a lányokat sem kellett nagyon noszogatni, szívesen meséltek ők is. A szerkesztőség szuperhősfelelőse, Anna például Harry Potter szeretett volna lenni. Nem, ezt nem írtam félre, tényleg!

Nem, nem Hermione akartam lenni, hanem tényleg Harry Potter, csak lányban!

Egyrészt a varázslás miatt is, meg az egész világot imádom. Harry meg tök menő, ő a varázslók között is a szupergyerek, ráadásul alig kell valamit csinálnia, mert mindig úgy alakul, hogy mindenki megoldja körülötte a dolgokat.”

Főszerkesztőnk, Eszter kislányként Karin Michaelis Dániában élő, rajzolgató Bibi karaktereként szeretett volna élni, de azért még utána is beszippantotta egy könyvsorozat, mégpedig A Szent Johanna gimi első öt része.

Annyira beszippantott, hogy folyamatosan nosztalgiáztam a gimiről, aztán amikor hazamentem Békéscsabára, legszívesebben beültem volna a suli udvarába zokogni egyet, hogy milyen régen is volt.

Általában amúgy a történetbe élem bele magam, a szereplők bőrébe nem szeretek belebújni.” 

Nóri hatalmas Gatsby-rajongó, így nem is meglepő, hogy Daisy Buchanan bőrébe bújna legszívesebben, csak ő kicsit még át is írná a történetét.

„Azért szeretnék ő lenni, mert (szerintem) az egyik legjobb korszakban élt. Csodaszép ruhái voltak, jókat evett, ivott, bulizott, és a legfontosabb: üres volt a feje, azaz semmi dolga/gondja/baja nem volt, csak az, hogy szép legyen.

Nyűgösebb napokon ezt irigylem tőle, mert nem fájt neki a világ.

Ha ő lehetnék, újraírnám a Gatsbyt, mert nyilván azt a csodás férfit csak szeretni lehet, így tragédia és üresség helyett happy end lenne a vége.”

Objektum doboz

Ti melyik könyvkarakter bőrébe bújnátok szívesen?

Ajánlott cikkek