Az almás sütik mindig sikert aratnak, legyen az pite, muffin, rétes vagy torta, mindenkinek megvannak a jól bevált receptjei. De most itt van a legegyszerűbb és eszméletlenül finom almatorta, ropogós és omlós, vékonyra szelt almával, alul-felül karamellizálódott cukorral. Nincs mese, ez az új kedvenc!
Végy egy csomag leveles tésztát, egy kis cukrot, vajat, néhány almát, és pár perc múlva már tolhatod is a sütőbe ezt a csodás almás sütit. A titok a technikában van, ami ezt a végtelenül egyszerű süteményt olyan ellenállhatatlanná teszi, de szerencsére ehhez semmilyen gyakorlatra vagy konyhai tapasztalatra nincs szükség. Csupán egy kis trükkre, amit ezentúl nemcsak almatortához, de más gyümölcsös pitetortához is használni fog mindenki, aki kipróbálja és megkóstolja.
A trükk pedig a vaj és a cukor házassága, ami nem egy ritka párosítás, de hogy kivajazott és lisztezett tepsi helyett kivajazott és cukrozott alapon süljön a tészta, az már igen.
Így ugyanis egy isteni karamellizált réteg lesz a süti alján. Akik a ropogós sütiket szeretik, ezt az almatortát imádni fogják.
Hopp, a tészta kimaradt! No para, így is lesz süti: fordított almatorta illatosan
A fordított pitetorta zseniális találmány, nagyon egyszerű, mégis szépséges és finom a végeredmény. Az alma krémessé párolódik a tészta alatt, ráadásul a tésztát sem tudja eláztatni vagy szalonnássá tenni.
A receptet ITT megtaláljátok!
Szaladós napokra is ideális, mert fél óra alatt megvan, kezdők is bátran kipróbálhatják, mert elronthatatlan, és ha egy gombóc fagyit is adunk hozzá, elegáns desszert is lehet. Nincs több blabla, jöjjön a recept, alatta pedig videón is megnézhető az elkészítés pontos menete.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!