Egyéb kategória

Szívjátok magatokba a tavaszt: japán cseresznyefa-virágzás a Füvészkertben!

Ha igazán magatokba szeretnétek szívni a tavaszt, akkor erre most szuper lehetőségetek nyílik: a héten ugyanis még zajlanak a Sakura ünnepek az ELTE Füvészkertben! 

vous - 2017.04.10.
Szívjátok magatokba a tavaszt: japán cseresznyefa-virágzás a Füvészkertben!

Az ELTE Füvészkert Facebook-oldalán azt olvashatjuk, hogy már 10. éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa-virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik.

Objektum doboz

Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak, a látogatók szabadon piknikezhetnek a Füvészkertben. A Sakura ünnepek 2 hétvégét ölelnek fel, akkor különböző rendezvényeket is szerveznek, de a látogatók akár hétköznap is piknikezhetnek a virágzó cseresznyefák alatt – más időszakokban egyébként a kertben még fűre lépni sem szabad, nemhogy ráülni.

Objektum doboz

Ha viszont hétvégén mennétek, akkor szuper programokkal vár titeket a Füvészkert, mint például kalligráfiatanítás és -bemutató, japán harcművészeti bemutató, japán zenekoncertek, mangabemutató, valamint gyerekeknek kézműves-foglalkozások.

Objektum doboz

Ha kedvet kaptatok hozzá, a részletekről IDE kattintva olvashattok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.