Egyéb kategória

Ezt még Daenerys is megirigyelné: Trónok harca inspirálta fonás, nem csak Westerosba!

Daenerys, Margery, Sansa – három női főszereplő, három totál különböző családból, egyvalami mégis közös bennük. Hogy mindig elképesztően klassz a frizurájuk! Nem győzzük csodálni, hogy a Trónok harca lányai milyen különleges fonásokkal jelennek meg a filmvásznon; úgyhogy gondoltunk egyet, és hagytuk, hogy inspiráljanak minket.

vous - 2017.03.29.
Ezt még Daenerys is megirigyelné: Trónok harca inspirálta fonás, nem csak Westerosba!

Azt azért el kell ismerni, hogy ha egy komplett Daenerys-féle fonással szállnánk fel a villamosra, mindenki furcsán nézne ránk. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne átültetni ezt a stílust a hétköznapokba, és valami egyszerűbb, de legalább annyira csinos fonást készíteni! Hogy profi segítséget kapjunk, ellátogattunk Molnár Bencéhez, aki megmutatta, hogyan lehet egy Trónok harca inspirálta fonást elkészíteni akár a Duna-parton üldögélve.

Forrás:
Kerepeczki Anna
Molnár Bence, fodrász

Molnár Bence fodrász

„Azért lettem fodrász, mert szeretek önbizalmat adni.

Amekkora klisé az, hogy egy frizura ki tudja cserélni az embert, eddigi tapasztalataim szerint ez tényleg igaz. Szakmán belül a színkorrekcióktól kezdve a precíz hajvágáson, hajhosszabbításon, hajdúsításon át az alkalmi/ menyasszonyi frizurák elkészítésével, fotózások, forgatások háttérmunkájával foglalkozom.

A világ legszerencsésebb emberei közé tartozom, mert imádom a munkámat. Soha nem tudom megunni. A jövőben ezt szeretném minél többet megosztani, hátha valaki mást is tudok inspirálni azzal, amit alkotok.”

Bencét követhetitek a Facebookon és az Instagramon is.

Két hasznos tipp, mielőtt nekiálltok a frizurának:

  • Érdemes a fonás előtt hullámokat sütni a hajatokba, így az textúrát ad a copfotoknak.
  • A hajlakk a barátotok! Hogy akár egy teljes napot is kibírjon a frizurátok, nyugodtan használjátok bőségesen.

Az oldalfonások elkészítése

Mivel nálam bal oldalra került a fonás, így Bence itt választotta le a hajamat, kicsivel a fül mögött. Ezt követően ezeket elosztotta két tincsbe, cikkcakk-leválasztással. Ez utóbbi nagyon fontos lépés, hiszen így elkerülhetitek, hogy a fejbőrötök kilátszódjon a fonások között.

Látjátok, sokszor a részletekben rejtőzik a lényeg!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Az első fonat elkészítésénél figyeljetek arra, hogy ne az egész tincset fonjátok be, hanem hagyjatok elöl egy kis hajat szabadon – ez lesz majd a frufrutok.

A fonást addig csináljátok, míg el nem értek oda, ahonnan a copfot szeretnétek kezdeni; ha pedig kész, a széleit húzkodjátok meg kicsit. Ettől nagyobb tömegűnek látszik a hajatok, és az összhatás is sokkal szebb lesz. A második tincsnél már az egészet befonhatjátok, itt nem kell a felénél megállni.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna
Amikor a színek és a formák jelentéssel bírnak – avagy így öltözködnek a Trónok harca női karakterei Cséfalvay Fanny

Nagy Trónok harca-teszt – Melyik szereplő vagy a lelked mélyén?

A trón szó hallatán mi más is jutna eszébe először egy vérbeli rajongónak, mint a Trónok harca? A zseniális George R.R. Martin tett arról, hogy képtelenek legyünk letenni A tűz és jég dala regénysorozatot, de közvetetten arról is, hogy millió nézőt szegezzen újra és újra a képernyők elé. Egyetlen bibi van a dologban…

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

A sárkányölő

A sárkányölő
Forrás:
Alexandra

A copf elkészítése

A következő fázispont a copf. Hogy minél jobb összhatást keltsen, érdemes előtte a hajatokat tupírozni, majd copfba fésülni. Ha ezzel megvagytok, a copf tetején tincseket meghúzva, illetve a tupírozott részt fésűvel megemelve tudtok még több volument a frizurához adni.

Az első fonatot tűzzétek hullámcsattal a copf tetejére, a másodikat pedig tekerjétek köré. Ezeket nyugodtan rögzítsétek minden irányból, így sokkal tartósabb lesz, nem fog kicsúszkálni a hajatok.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ezután még egy kis lakk, és a végeredmény nagyon vagány lesz!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna
trónok harca divat illusztráció

Amikor a színek és a formák jelentéssel bírnak – avagy így öltözködnek a Trónok harca női karakterei

Mióta az eszemet tudom, imádom a kosztümös filmeket és sorozatokat. Mindig is lenyűgözött azoknak a tervezőknek a munkája, akiknek a tehetsége túlmutat egy öltözék megtervezésén. Merthogy aki egy sorozat vagy film számára álmodik meg kosztümöket, annak nagyon sok szempontnak kell megfelelnie.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.